LIGA SOCIJALDEMOKRATA PREDLAŽE: Uvesti školski čas o borbi protiv fašizma

LIGA SOCIJALDEMOKRATA PREDLAŽE: Uvesti školski čas o borbi protiv fašizma

Marinika Tepić, članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije, najavila je da će na narednoj sednici Odbora za obrazovanje i nauku u republičkom parlamentu podneti inicijativu da se u svim osnovnim i srednjim školama uvede barem jedan školski čas o borbi protiv fašizma.

- Na tom času đaci treba da uče o borbi protiv fašizma i žrtvama koje je ova zemlja podnela i on treba da se održi obavezno 9. maja kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom i 9. novembra na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma – izjavila je Marinika Tepić, dodavši da očekuje da se u parlamentu što pre nađe Predlog izmene zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola koji je podnela LSV.


Tepić je dodala i da treba da počne i oštrija preventivna borba protiv svih onih koji bi da propagiraju neonacističke ili fašističke ideje.

- Sve i da za trenutak zanemarimo činjenicu da je antifašizam temeljna vrednost EU kojoj Republika Srbija teži, Srbija ima čast i moralnu obavezu da neguje svoju antifašističku tradiciju a to pored očuvanja spomenika podrazumeva i očuvanje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi, istinskim herojima i žrtvama koje je ova zemlja podnela u borbi protiv fašista – istakla je Tepić.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode betanija JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje servisne informacije štrand Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina novosadsko porodilište Vreme u Srbiji servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad policija gradsko groblje bez struje bebe sahrane novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo Futog Isključenje struje vremenska prognoza novi sad sremska kamenica javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosađani RHMZ raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez vode isključenja struje