LIGA SOCIJALDEMOKRATA PREDLAŽE: Uvesti školski čas o borbi protiv fašizma

LIGA SOCIJALDEMOKRATA PREDLAŽE: Uvesti školski čas o borbi protiv fašizma

Marinika Tepić, članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije, najavila je da će na narednoj sednici Odbora za obrazovanje i nauku u republičkom parlamentu podneti inicijativu da se u svim osnovnim i srednjim školama uvede barem jedan školski čas o borbi protiv fašizma.

- Na tom času đaci treba da uče o borbi protiv fašizma i žrtvama koje je ova zemlja podnela i on treba da se održi obavezno 9. maja kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom i 9. novembra na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma – izjavila je Marinika Tepić, dodavši da očekuje da se u parlamentu što pre nađe Predlog izmene zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola koji je podnela LSV.


Tepić je dodala i da treba da počne i oštrija preventivna borba protiv svih onih koji bi da propagiraju neonacističke ili fašističke ideje.

- Sve i da za trenutak zanemarimo činjenicu da je antifašizam temeljna vrednost EU kojoj Republika Srbija teži, Srbija ima čast i moralnu obavezu da neguje svoju antifašističku tradiciju a to pored očuvanja spomenika podrazumeva i očuvanje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi, istinskim herojima i žrtvama koje je ova zemlja podnela u borbi protiv fašista – istakla je Tepić.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje novi sad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad bez vode Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode Isključenje struje telep novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad elektrovojvodina novorođenčad petrovaradinska tvrđava klisa jkp čistoća bebe jkp novosadska toplana Miroslav Antić bez tople vode zdravlje betanija matičar bez grejanja vremenska prognoza milorad kapor