Limanci održali protest protiv izgradnje garaža

Limanci održali protest protiv izgradnje garaža

Negodujući zbog izgradnje garaža, u ponedeljak u 18 sati, u organizaciji inicijative „Sačuvajmo Liman od betona“, oko 150 Novosađana održalo je miran protest na parkingu ipred stambene zgrade u Balzakovoj 29, gde su planirani radovi.

Stanovnici ovog dela grada su prolaznicima i prisutnima delili fotokopiranu primedbu na sporni nacrt plana (br.2165) generalne regulacije.

Bez obzira što je rok za dostavljanje prigovora istekao pre nekoliko dana, zainteresovani su mogli i dalje da potpišu peticiju, koja će biti dostavljena Komisiji za planove, koja treba da donese odluku u vezi sa projektom koji je izazvao talas nezadovoljstva.

 

 

Stanari okolnih zgrada su okupljenim novinarskim ekipama saopštili da nisu protiv razvoja glavnog grada Vojvodine, ali da smatraju da za novu garažu postoje mnogo bolje lokacije nego na uglu Balzakove i Narodnog fronta.

Protest je obezbeđivala policijska patrola, a nova okupljanja za sada nisu najavljena.

 

 

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište isključenja bez vode isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje isključenje vode RHMZ servisne informacije novi sad astrologija elektrovojvodina dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija zagađenje raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija zagađenje vazduha novorođenčad skupština grada novog sada horoskop Isključenje struje bebe betanija magla raspored sahrana novi sad sremska kamenica jkp lisje zodijak