Limanci prete blokadom saobraćaja ako se ne obezbedi opasan prelaz

Limanci prete blokadom saobraćaja ako se ne obezbedi opasan prelaz

Stanovnici Limana traže od gradskih vlasti da se zbog učestalih nezgoda postavi semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Lazara kod broja 81.

Poslednja nezgoda se dogodila pre nekoliko dana kada je na pešačkom prelazu povređena 12-godišnja devojčica T.R. Majka povređene devojčice Olivera R. kaže da građani traže da se tu postavi semafor jer prelaz koristi na stotine dece koja idu u obližnji vrtić "Novosađanče" i Osnovnu školu "Vasa Stajić".

Zahtev za postavljanje semafora na ovom mestu je i ranije podnošen, ali su nadležni odgovarali da je to nemoguće jer je u blizini drugi semafor.

Olivera R. je za "Blic" izjavila i da će građani izaći na ulicu i blokirati saobraćaj, dok se ne postavi semafor na opasnom pešačkom prelazu.

U otvorenom pismu gradonačelniku Novosađanka Zorica Simić Hofman je apelovala na Grad da postavi semafor, podsećajući da je semafor postavljen na pešačkom prelazu na Bulevaru oslobođenja kod stadiona "Karađorđe" kada je dečak poginuo.

- Istina je da je u blizini semafor, ali to ne može da bude opravdanje. Neće da stave čak ni ležećeg policajca. Već smo pisali peticije i dostavljali ih u našu mesnu zajednicu, ali odgovora nema. Pošto ima puno roditelja, dogovorićemo se da izađemo na ilicu i blokiramo saobraćaj. Možda tad neko obrati pažnju na nas - priča Simić Hofman.

Mila Kaić koju je na istom prelazu pre dve godine udario automobil kada je krenula u vrtić po sina.

- "Bahati vozač" mi je iskrivio nogu i vukao me par metara po putu. Najgore mi je bilo što me je sin video kako ležim, i to je ostaviolo traume na njemu", kaže Mila, dodajući da će se nesreće na prelazu dešavati ako se nešto ne preduzme.

Direktor zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić kaže da nije upoznat sa problemima sa ovim pešačkim prelazom. On je naglasio da će hitno razgovarati sa nadležnima u Upravi za saobraćaj kako bi se to pitanje rešilo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ns ja

  pre 1717 dana i 18 sati

  Ne baš semafor ali ležeći policajac obavezno, da stoka neuračunljiva prilagodi brzinu, ako ne zbog uslova saobraćaja i pešaka, a ono zato da ne razvali automobil

  Oceni komentar:
  1
  0