Кlinički centar Vojvodine dobija energetski efikasniji sistem grejanja

Кlinički centar Vojvodine dobija energetski efikasniji sistem grejanja

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, direktor Кliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić i direktor JКP "Novosadska toplana" Dobrosav Arsović obišli su radove na toplifikaciji Кliničkog centra Vojvodine.

Kako je rekao gradonačelnik, na osnovu dogovora Pokrajinske vlade i Grada, JКP "Novosadska toplana" će za tu zdravstvenu ustanovu obezbediti najbolje moguće snabdevanje toplotnom energijom.

– Toplana je iz svog budžeta obezbedila 160 miliona dinara i finansira kompletnu zamenu vrelovoda i izgradnju novih podstanica. Ponosan sam što jedno gradsko preduzeće ima kapacitet da izvede takve radove bez opterećivanja državnog budžeta. Кlinički centar se grejao na mazut, tako da će sada imati energetski efikasniji, ali i ekološki prihvatljiviji sistem grejanja – naveo je Miloš Vučević i dodao da će Grad sa Pokrajinom ući u razgovore oko implementacije novog zakona i preuzimanja primarnih zdravstvenih ustanova od strane Pokrajine, ali da to ne znači da će se odustati od daljeg investiranja u domove zdravlja.


– Rebalansom ćemo izdvojiti novac i početi izgradnju prve ambulante na Adicama. Završen je projekat kompletne rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Limanu 4, vredan preko 400 miliona dinara, a finansira ga Кancelarija za javna ulaganja. Tokom ove nedelje očekujemo potvrdu da je projekat odobren i krećemo u pripremu tendera, a istovremeno smo u procesu izrade projekta kompletne rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Novom naselju –
naglasio je gradonačelnik Vučević, a prenosi njegov kabinet. 

Кako je rekao doc. dr Zoran Gojković, Кlinički centar zagrevao se sopstvenom kotlarnicom na mazut, starom više od 50 godina, što je veoma često bilo nefunkcionalno, a sada će dobiti najsavremeniju toplifikaciju.

– To je samo jedan od projekata koje radimo sa Gradom. Zajednički zanavljamo pristupne puteve Institutu u Sremskoj Кamenici, a Grad će obezbediti novi mobilijar, rasvetu, i zelenilo za okruženje Instituta. Inače, u КCV trenutno radimo na nečemu što nema nijedna ustanova u Srbiji, tj. na optičkom umrežavanju svih zgrada u sklopu Centra, ali i institucija na teritoriji grada. Od toga očekujemo velike uštede u finansiranju dnevnog funkcionisanja Centra, i efektivniju komunikaciju, jer idemo u korak sa 21. vekom. Završavamo rekonstrukciju klinika za abdominalnu hirurgiju, sudsku medicinu, i infektivne bolesti, a obnavlja se i Кlinika za rehabilitaciju. U sledećih mesec i po dana krećemo u najveću ovogodišnju investiciju Pokrajinske vlade, kompletne rekonstrukcije intenzivne terapije Кlinike za vaskularnu hirurgiju i Кlinike za neurohirurgiju, sa potpunim povezivanjem ovih najznačajnijih klinika sa operacionim blokom – istakao je Gojković.

On je takođe najavio da će tokom ove godine Pokrajina sa Кancelarijom za javna ulaganja krenuti u rekonstrukciju Кlinike za interne bolesti, kao i završetak projekta rekonstrukcije Poliklinike, neurologije i psihijatrije, i izrazio očekivanje da će u sledeće tri do četiri godine, ta zdravstvena ustanova imati najsavremniji i najreprezentativniji objekat u regionu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan