"Lisju" iz gradskog budžeta 200 miliona za proširenje, novu ogradu, izgradnju magacina...

"Lisju" iz gradskog budžeta 200 miliona za proširenje, novu ogradu, izgradnju magacina...

Gotovo 200 miliona dinara iz budžeta Grada planirano je za realizaciju Programa investicionih aktivnosti i usluga iz delatnosti JКP "Lisje" u ovoj godini.

Kako javlja "Dnevnik", od navedenog iznosa 49 miliona predviđeno je za kapitalne subvencije na Gradskom groblju, odnosno za rekonstrukciju, ali i izgradnju nove zidane ograde, izgradnju magacina pogrebne opreme i rekonstrukciju, dogradnju i nadgradnju poslovnog objekta. Za usluge iz delatnosti preduzeća – održavanje groblja, grobnih mesta, spomenika i slično, namenjeno je 150 miliona dinara.

Tokom godine predviđena je izgradnja 480 metara ograde s kapijama prema Sajlovačkoj ulici i delimično ka Rumenačkom putu, što predstavlja drugu fazu radova, i za tu namenu izdvojeno je 15 miliona dinara. Novosadski dnevni list navodi i da je predviđena rekonstrukcija dela ograde dužine 93,51 metra na severnoj strani Gradskog groblja, a kada se svi radovi završe, ograde s kapijama ukupno će biti duga 2.345 metara. U Programu se navodi da će ograda biti visoka 240 centimetara, od crvene fasadne cigle s betonskim kapama i serklažima, po uzoru na druge zidane objekte na groblju.

Planom detaljne regulacije predviđeno je proširenje kompleksa Gradskog groblja na 10. i 11. polje, pa će zato s južne strane biti postavljena privremena žičana ograda, piše "Dnevnik".

Opširnije ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

naplata bez vode betanija Vreme u Novom Sadu mala matura raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Gradsko zelenilo JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ elektrovojvodina završni ispit centralno groblje u Futogu novorođenčad novosađani servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane Elektrodistribucija Novi Sad bebe vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište bez struje isključenje vode servisne informacije Isključenje struje gradsko groblje isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod