Lista komičnih žalbi srpskih turista

Lista komičnih žalbi srpskih turista

Na šta se sve žale turisti iz Srbije? Šta sve može nekom da upropasti letovanje? Pročitajte listu komičnih žalbi koje je primila Turistička inspekcija.

Pčele na Tasosu, laste na Rodosu, komarci na Halkidikiju i jedan miš u Pargi uspeli su ove godine da upropaste odmor našim turistima. Pored opravdanih zamerki koje je primila Turistička inspekcija, bilo je dosta i neosnovanih, pa čak i smešnih primedaba.

Najčešće su se primedbe odnosile na izgled kuće ili hotela, jer, kako tvrde turisti, lepše izgledaju na slici u katalogu nego uživo. Loš ili previše dobar društveni život mnogima je upropastio odmor. Dok je jednima smetalo to što se hotel nalazi u centru zbivanja, drugima se nije dopadalo što je daleko od kafića. Jednu žalbu napisao je momak koji je na terasi pravio žurku koju je prekinula policija. Mnogo žalbi odnosi se na komarce, pčele i lastina gnezda. Nažalost, turistička mesta Mediterana u obavezi su da čuvaju ekološki sistem i životnu okolinu, pa ne smeju da uništavaju gnezda lasta i prskaju pčele.

Česte su žalbe na račun ostalih nacija koje borave u hotelu, pa su tako jedni bili besni što je hotel u Bugarskoj prepun Bugara, a u Turskoj - Turaka. Jedna putnica smatra da je "strašno što je bila smeštena u hotelu u kojem je boravilo nekoliko dece s posebnim potrebama koja su joj smetala tokom večere".

Jedna agencija je ove godine dobila žalbu za Tursku, iako uopšte nema aranžmane za ovu zemlju, a putnik je objasnio da je to žalba za odmor od pre tri godine, što mu dozvoljava Zakon o potrošačima. U Nemačkoj je nedavno utvrđeno da 90 odsto zloupotreba ovog zakona u ovoj zemlji čine ljudi poreklom s Balkana. A nekima je pisanje žalbi postao hobi.

Žalbe na račun depresivnih ljubičastih zavesa, paradajza koji je isečen napola umesto na četvrtine, na sobarice na Kritu koje govore samo engleski, na korale, sunce koje prži i nedostatak svinjetine za švedskim stolom - nisu prihvaćene.

Bilo je i komičnih žalbi. Jednu je napisao muškarac čiju su pratilju (plavušu) u Egiptu "požudno gledali lokalni muškarci", a drugu žena koja je letovala s decom i sestrom. Dan pre nego što je u hotel došao i njen suprug, ona je poslala prijavu da je tokom noći u njenu sobu ušao muškarac u crvenom šortsu i mlekom za telo joj namazao desno stopalo.

Više o žalbama srpskih turista pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan