LJAJIĆ: Neće biti nestašica osnovnih namirnica, građani da prijave zloupotrebe trgovaca

LJAJIĆ: Neće biti nestašica osnovnih namirnica, građani da prijave zloupotrebe trgovaca

Ministar za trgovinu, telekomunikacije i turizam rekao je danas da građani ne treba da se plaše zbog nestanka osnovnih namirnica, jer je resorno ministarstvo već obišlo distributivne centre i potvrđeno je da ima robe u zalihama i da nema mesta za paniku.

Rasim Ljajić je istakao da je otvoren i novi telefonski broj za građane 011/2699-610 koji je u funkciji svakog dana od 07.30 do 22 sati, a na kome će moći da se prijave eventualne primedbe na račun trgovaca koji pokušavaju da zloupotrebe situaciju sa korona virusom za ekonomsku dobit, prenose “Novosti”.

Broj potrošača je isti. Povećana je kupovina određenih namirnica, ali to je ipak daleko od količine koja se kupuje tokom praznika. Sami možemo da napravimo probleme ukoliko krenemo da kupujemo masovno hleb ili druge namirnice, a u ovom trenutku nema mesta za takvu vrstu histerije. U slučaju vanrednog stanja ne postoji nikakav, čak ni teoretski razlog da dođe do smanjenja snabdevanja osnovnih životnih namirnica, niti u veleprodajama, niti u malim radnjama. Ukoliko ne napravimo redove u radnjama, svako može da kupi šta mu treba. Nadležne službe su od prvog dana u vanrednim kontrolama kako bi se sprečilo sticanje ekonomske dobiti zbog novonastale situacije. Građani imaju telefone, mogu da prijave sve nepravilnosti, a sad imamo i nov telefonski broj – objasnio je Ljajić.

Prema njegovim rečima do sada su primećena dva slučaja neosnovanog podizanja cena, a ukoliko se nastavi besomučna potražnja država može da ograniči količine i cene, ali on ipak ne veruje da će doći do toga. On je naglasio da srpski trgovci imaju dve vrste straha. Nemaju bojazni da će nestati robe, ali ih plaši radna snaga odnosno reorganizovanje posla i transport robe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aha

  pre 1112 dana i 7 sati

  Debili

  Oceni komentar:
  0
  0