LJAJIĆ: Prodavnice dobro snabdevene, utvrđena 44 odstupanja od propisanih cena

LJAJIĆ: Prodavnice dobro snabdevene, utvrđena 44 odstupanja od propisanih cena

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa inspekcija na terenu izvršila 600 kontrola, po prijavama građana, zbog cena osnovnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakao da je u 44 slučaja utvrđeno odstupanje ili nepoštovanje Odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, koje moraju biti na nivou od 5. marta.

Prema njegovoj oceni, taj broj je zanemarljivo mali u odnosu na dužinu krize i asortiman proizvoda.

On je naveo da je zbog Vaskrsa produženo radno vreme svih maloprodajnih objekata, koji će biti otvoreni do 16 časova, i naglasio da je snabdevenost prehrambenih prodavnica po Srbiji više nego dobra, uprkos povećanoj potražnji, koju je uporedio sa onom pred novogodišnje praznike.

U to su imali priliku da se uvere penzioneri, njih 170.000 koji su jutros išli u kupovinu. Od toga samo 50.000 u Beogradu, što je osam odsto više u odnosu na prošli vikend, precizirao je Ljajić.

Potpredsednik Vlade je ponovio da je u radnjama bilo svih vrsta robe i da, za razliku od nekih zemalja u okruženju, nema nestašice bilo kog proizvoda, sem deficita kvasca u jednom trenutku.

Izvor: srbija.gov.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan