Ljubav u doba Fejsbuka

Ljubav u doba Fejsbuka

Stručnjaci koji se bave savetovanjem parova sve više su uvereni da je štetno za jedan par da budu prijatelji na društvenim mrežama. Fejsbuk je prvi na udaru jer se, od društvenih mreža, najviše koristi.

Uvereni su da društvene mreže ubijaju misteriju i romansu jer je sve pred očima i izgleda kao da parovi žive jedno drugom u glavi. Terapeuti kažu da na njihove kauče sve češće dolaze parovi koji su izgubili kontakt jer su 24/7 uključeni na društvene mreže.

Ako na svom fejsbuku stalno delite informacije šta ste radili, šta ste imali za ručak, to može vašem partneru /partnerki može da stvori problem. Počinju da se mešaju brak i društvene mreže, te su pojedini ljudi koji idu na bračnu terapiju rekli da svog partnera/svoju partnerku uopšte ne bi imali među prijateljima da nisu u braku.

Možda je Fejsbuk poslužio svrsi kad ste se upoznavali, ali vreme je da imate zaseban život. Šta ćete pričati jedno drugom kad se vidite ako ste stalno onlajn? Parovi sa terapije su rekli da oni ne žele toliko informacija, da ih prosto neke male tajne i uopšte neke stvari koje partner zadrži za sebe čine da se bolje osećaju u vezi. Možda vama zvuči suludo, ali sve je više parova koji nisu zajedno jer im društvene mreže utiču na vezu. Komunikacija svakog trenutka, sve više besmislenih informacija koje ubijaju čvsrtu vezu stvorenu na razumevanju sve to čini da se vaši razgovori pretvore u jednostavne rečenice kao što su statusi i tvitovi. Za pravu vezu je potrebno mnogo više od lajka.

Pored toga što se parovima ne savetuje da budu prijatelji na Fejsbuku, potrebno je i da budu oflajn kada provode vreme zajedno. Telefoni su ogromna smetnja, a biti fizički u istoj prostoriji sa nekim i biti na svom telefonu nije vreme koje ste proveli zajedno!

Sve ovo dovodi to toga da se ubija romansa, spontanost i misterioznost što može da šteti vašoj vezi. Ako ste stalno okupirani notifikacijama, gde je tu vreme za priču, maženje? Jeste, Internet je zabavan, ali i osoba pored vas vam je bila zabavna. Podsetite se toga. Ljubav je zamenjena sekstingom i visprenim onlajn prepucavanjima, potpuno odaljena od ljudskog kontakta uživo.

Stoga, nemojte partneru/partnerki pokazati članak, već ga prepričajte.

Preuzeto sa: http://citymagazine.rs/clanak/ljubav-u-doba-fejsbuka

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan