Ljubavni horoskop za januar 2023. godine

Ljubavni horoskop za januar 2023. godine

Saznajte ljubavni horoskop za januar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.


OVAN

Aspekti su povoljni i imate uslova za procvat ljubavnog života tokom januara – šarmantni se i zavodljivi, vaša harizma privlači pažnju, osećate se dobro u svom telu, raspoloženje vam je stabilno i gde god se pojavite, širite prijatnu i fluidnu energiju. Postoje svi uslovi da dobijete ono što hoćete i da se uvek dobro osećate, ali naravno, neće ići baš tako glatko. Na putu do svake bajke morate savladati prepreke, a da biste u tome uspeli, morate ih prepoznati.

U partnerskim odnosima, prepreka produbljivanju bliskosti i oživljavanju ljubavnih osećanja, može biti rutina ili dosada. Zapravo, vi ste onaj kome je dosadno i ima potrebu za promenom i uzbuđenjem. I to možete postići, ako ste taktični i diskretni (što vam neće biti lako), jer morate voditi računa da ne povredite i ne uvredite partnera. Za njega, to što je vama dosadno, znači da vam je on dosadio i da vam nije dovoljan. Zato pažljivo, poštujte osećanja i ukus svog partnera i budite više nežni nego strastveni, pa će vam uspeti da oživite vatru.

Ako ste sami, Mars i Venera u saradnji pružaju vam najbolje šanse da upoznate tu posebnu osobu i to u svom (širem) društvenom krugu. Krećite se, izlazite, prihvatite sve pozive, budite aktivni i pustite svoj šarm da deluje – onaj koga tražite, naći će vas. Zvezdani savet: nemojte pokvariti šanse za trajnu vezu svojom naglošću i nestrpljenjem. Ne možete imati sve odjednom, veza se gradi i održava!

BIK

Možda ćete biti primorani da donesete značajnu odluku zbog nečega ili nekoga i napravite veliki korak u svom ljubavnom životu. Ali morate biti sigurni da ste na pravom putu – setite se zašto se ljudi udružuju i zbog čega su jači zajedno. Razumevanje razlika, saosećanje za probleme druge osobe i zajednički rad na rešavanju većih problema, može biti suštinsko za vaše napredovanje.

Partnerstvo će biti posebno izazovno – pokušajte da svoje profesionalne probleme ne donosite kući i da istovremeno imate razumevanja za profesionalne i lične brige partnera. To će biti teško i komplikovano, a vaš odnos može pretrpeti štetu oko koje ćete kasnije morati mnogo da se potrudite da biste sačuvali vezu. Nove veze će biti na još većem iskušenju – potrebno vam je mnogo vere i hrabrosti da napravite korake na koje možda niste spremni. Kraj januara donosi smirenje, Venera prelazi u znak Riba i biće vam lakše da steknete jasniju sliku i bolje upravljate svojim osećanjima.

Ako ste sami, Merkur vam pomaže da upoznate nove ljude. Ovo nije lak period za vas, ni emotivno, ni u ostalim životnim oblastima i vaša lekcija je da naučite da budete strpljivi i ne hvatate se u koštac sa više stvari odjednom. Tokom meseca možete postati svesni da nešto morate promeniti u svom životu, a kraj januara vam donosi priliku da među poznanstvima koja ste napravili prepoznate ono koje ima potencijala da se razvije i preraste u dublji odnos.

BLIZANCI

Planetarni raspored vas ohrabruje da duboko poštujete ono što je ispravno, šta god to značilo za vas. Ne pokušavajte da nametnete drugima svoja osećanja i da delite više od onoga što su spremni da prihvate, jer ćete biti ignorisani, a to vam može odvratiti pažnju od unutrašnjeg doživljaja. Ne forsirajte odnose, već uživajte u sebi, slobodno se izražavajte i pronađite podršku u društvu pouzdanih prijatelja i članova porodice.

Venera u Vodoliji vas oslobađa emocionalnih ograničenja koja podrivaju vaš moral, uči vas kako da budete romantični i da se distancirate od onog što ne poznajete i ne želite da upoznate. Oslonite se na razum i moći ćete da postignete sve što hoćete. Lako upravljate odnosima, dostupni ste i velikodušni i sa zadovoljstvom ispunjavate zahteve partnera. Ako partner oseća da ste nekako distancirani i želi da zna kako se osećate, pokušajte da ne dajete kontradiktorne informacije i pomešane signale.

Januar je dobro vreme za usamljene Blizance, jer se pojavljuju povoljne prilike za ljubav i početak nove priče. Morate se osećati emocionalno bezbedno da biste mogli da se opustite i otvoreno komunicirate. Pred vama je "zeleni talas" i možete proći bez prepreka, ako se potrudite da jasno izražavate svoja osećanja i budete dostupni i spremni na saradnju.

RAK

U ovom periodu preplavljeni ste ljubavlju i odanošću – pratite svoje strasti i bavite se stvarima koje vam prijaju. Provedite kvalitetno vreme sa onima koji su vam važni i pokažite im da cenite njihovo prisustvo u svom životu. Koncept ljubavi je prioritet i zato ostavite po strani sve brige oko postignuća i validacije. Očekujte pozitivne odgovore na sva pitanja srca.

Tokom većeg dela januara Venera u Vodoliji ne daje veliki značaj osećanjima i hemiji, ali intelektualna kompatibilnost joj je veoma bitna i podsticajna. U nekim odnosima, razmena na nivou koji vam je važan, biće kvalitetna i konstruktivna. U drugim slučajevima, Rakovi će razmišljati o raskidu i promeni načina života. Nedostaje vam nežnost i u partnerskim odnosima se možete osećati usamljeno, ali ako vaša veza ne doživi brodolom u mutnim talasima neodređenosti, krajem meseca planetarni raspored se menja i donosi nežnost i velikodušnost.

Ako ste sami, možete iskoristiti period u kome se osećate stabilno i uravnoteženo, kako biste postali malo provokativniji – zvezde vam ulivaju dovoljno odlučnosti da preuzmete inicijativu. Iako ste obično veoma suzdržani, sada ćete biti inspirisani da skinete masku cinizma (ili bilo koju drugu) i nastupate iskreno i neposredno. Možete upoznati nekog ko vas privlači na način različit od onog koji poznajete, a to može biti najbolje za vas!

LAV

Postoji mogućnost da doživite emocionalni izliv sa nekim ko vam je blizak na poslovnom ili društvenom planu, a to vas može zbuniti i šokirati. Lične i emocionalne probleme i izazove biće teško i shvatati i rešavati u ovom periodu. Morate biti taktični u svim odnosima, jer se može pokazati da su svi oko vas preterano osetljivi i u svemu što kažete ili tražite, čuju kritiku osećaju se nedovoljno.

Poteškoće u partnerskim odnosima možete prevazići uz mnogo fleksibilnosti – uvažite i prihvatite neke stavove partnera, ne mora se uvek sve odvijati onako kako vi želite. Imajte poverenja u to da partner želi najbolje za vaš odnos i vas, ustupite mu prvenstvo i za promnu, pokušajte da pratite, umesto da namećete vođstvo. Na kraju meseca se možete prijatno iznenaditi preokretom koji će oživeti vašu vezu.

Ako ste sami, bićete veoma emotivno angažovani, ali istovremeno i razoružani – možete upoznati nekog ko "ne pada" na vaše zavodničko ponašanje. Nebeske energije su u igri i one diktiraju ritam, pa pokušajte da sarađujete i ne pokušavajte da vodite i upravljate. Opustite se, pokažite svoju mekšu i ranjiviju stranu, budite otvoreni i prihvatite da ste u neizvesnosti – druga osoba preuzima inicijativu i iznenađuje vas, a vi možete na sopstveno zaprepašćenje otkriti kako zapravo uživate u svakom aspektu tog doživljaja.

DEVICA

Povezani ste sa svojim duhovnim sopstvom i skloni da date sve od sebe da svet bude mesto u kome će svi bolje živeti – tokom januara sve je u negovanju i razvoju vaše duhovnosti, pa ne dozvolite da vas emocionalna turbulencija u tome ometa. Tražite stabilnost usred nemira – i pronaći ćete je. Radite svakodnevno stvari koje vas umiruju, zabavljajte se i ne uplićite se u komplikovane odnose.

Tokom januara, u partnerskim odnosima možete iskusiti stabilnost kojoj težite – atmosfera je konstruktivna, bez drame i ekstravagancije, ali na duge staze, ovo smirenje i uspostavljanje rutine može značiti dosadu u budućnosti. Kraj meseca i prelazak Venere u znak Riba donosi drugačiju atmosferu – Venera peva svoju pesmu sirene i može vas uznemiriti i uzbuditi (uglavnom na pozitivan način).

Za Device koje nisu u vezi, ljubavna pitanja biće u centru pažnje, a zvezde obećavaju perod za pamćenje! Ne morate da činite gotovo ništa (osim da se negde pojavite), da biste izazvali pažnju i interesovanje. Bivajući prosto ono što jeste, sledeći svoje strasti i interesovanja, planirajući svoje aktivnosti i radeći ono što želite, možete biti primećeni i prepoznati, bolje nego ikada do sada. Na kraju meseca, nekog bi mogao da bude lud za vama i primeniti sve moguće strategije da vas osvoji.

VAGA

Vodite računa o tome kako reagujete i šta govorite, čak i ako drugi oko vas ne vode računa i govore šta im padne na pamet. Vi ste sposobni da uzvratite tako da vaše reči ostave trajne ožiljke, zato dobro razmislite pre nego što nekome kažete nešto (čak i ako samo govorite o sebi). U ovom periodu ćete često biti zabrinuti i napeti, a potrebno vam je da budete u miru sa sobom i svojim idejama, da biste lakše doneli važne odluke.

Energija Venere u Vodoliji animira oblast vašeg ljubavnom životu, ispunjavajući je svojim blagodatima – inspirisani ste i inventivni, stremite ka genijalnosti i u ovom stanju uma, vaši odnosi izlaze iz inercije i izolacije. U partnerskom odnosu biste mogli da postignete pomak ka dubljoj povezanosti i poverenju, kroz neke zajedničke projekte i aktivnosti, u kojima ćete oboje uživati.

Ako ste sami, možete upoznati različite osobe u neočekivanim okolnostima – magija može delovati na više načina, pa zato pokušajte da ostanete stabilni i da posmatrate smenjivanje i intenzitet probuđenih enegija što je moguće objektivnije. Neko može pokazati strastveno interesovanje za vas, koje će vam se učiniti suviše prozaično i bez one duhovne tananosti koju želite da sa nekim uspostavite, a istovremeno se možete i sami naći u takvoj poziciji. Možete biti prilično zaneti nekom osobom i pri tom verovati da joj šaljete baš te takve tanane signale, a ona vas može ignorisati (jer vas smatra suviše prozaičnom), što vas može navesti da konkretizujete svoje napore i dovedete sebe u zaista bizarnu situaciju. Ako ne znate kako da se postavite, pitajte prijatelje – a zatim ih poslušajte.

ŠKORPIJA

Duži period potiskivanja osećanja stigao je na naplatu – osećanja počinju da izbijaju na površinu i gotovo da ne možete da ih kontrolišete. Iskoristite "popuštanje brane" da stvorite i održite atmosferu iskrenosti i poverenja, kako sa bliskim ljudima oko sebe, tako i sami sa sobom. Preispitajte sebe i napravite uvide u to šta želite, u vezi i nezavisno od veze. Obavestite svoje bližnje o tome kako se osećate i šta proživljavate i uključite ih u razmenu osećanja (u cilju sopstvenog blagostanja).

U partnerskim odnosima možete iskusiti smetnje, nesporazume i blokade svih vrsta. Sve što je išlo glatko i bilo dobro, može se iskomplikovati i krenuti nizbrdo. Shvatite ovaj period kako iskušavanje vašeg strpljenja i pokušajte da se ne uključujete, koliko god partner pritiskao vaše okidače. Vaše specifično raspoloženje i uvidi, u ovom trenutku podrivaju vašu stabilnost, ali i to je iskušenje – da izražavate svoja osećanja, a da ne izgubite kontrolu i pobesnite, kao i da ne pokušate da ih potisnete, samo zato što su uznemirujuća. Mir i harmonija vraćaju se krajem meseca – samo izdržite!

Budite oprezni kod upoznavanja novih osoba – vaše rasuđivanje i percepcija zamagljeni su vašim osećanjima i lako vam se može približiti neko ko će vas povrediti, ili na neki način iskoristiti. Osim toga, primetićete da nemate strpljenja sa ljudima koji nisu dovoljno vispreni, nisu na vašoj frekvenciji i ne razumeju vas bez mnogo reči. U ovom periodu radije se posvetite osnaživanju drugih bliskih odnosa u svom životu, druženju sa prijateljima i članovima porodice, a pre svega dubljem povezivanju sa sobom.

STRELAC

Ovog meseca možete doživeti snažne emocionalne fluktuacije na skali od duboke tuge do euforične sreće, zbog čega ćete se ponašati preterano sentimentalno, ali sa druge strane, i vaša empatija će biti življa i snažnija. Umesto da pokušavate da suzdržite svoje neodoljive emocije, posmatrajte ih i napravite napor da identifikujete njihov izvor. Dozvolite sebi potpunu iskrenost i shvatite da je potiskivanje emocija uvek štetno. Drugi će reagovati na vaše čudno ponašanje, a ako vas to frustrira, uzmite više vremena za sebe i udaljite se od haosa tako što ćete čitati, meditirati, svirati…

Suptilne, kao i snažne promene koje osećate u sebi, podstiču vaše angažovanje u ljubavi – želećete da udovoljite partneru i pružite mu sve što je u vašoj moći i sve što želi od vas, da bi ga usrećili. Međutim, partner može biti sumnjičav zbog vaše preterane, a možda i neželjene pažnje, koja ne dolazi u trenutku kada je njemu potrebna, nego kada ste raspoloženi da je pružite. Pokušajte da razumete poziciju i osećanja svog partnera, kao i izvestan nivo njegovog ogorčenja – niste uvek bili tu za njega, a i ne bi mogao da kaže da ste nesebični (osim kad vam to zbog nekih ličnih motiva ide u prilog). Uvažite njegove primedbe i otklonite sumnju.

Izuzetna planetarna konfiguracija podržava povoljne okolnosti za upoznavanje nekog posebnog. Klima poverenja i saučesništva može se veoma brzo uspostaviti – zadržite smirenu komunikaciju i neopterećujuću atmosferu, kako bi se kontakt nastavio i razvijao. Želja za posvećenošću budi se polako i ne pokušavajte da uvučete drugu osobu u svoj emotivni vrtlog, da je ne biste uplašili i obeshrabrili.

JARAC

Biće vam teško da održite pozitivno raspoloženje tokom januara. Briga je u vašoj glavi –  emocionalna distanca od nekog ko vam je blizak, može dovesti do nestabilnosti i tmurnog raspoloženja. Možda će vam prijati porodična okupljanja, da vam skrenu pažnju i pomognu da malo "izađete iz glave", a ova energija će se zadržati do kraja meseca, posle čega sredi razvedravanje.

U partnerskim odnosima stvari su već dugo na "mrtvoj tački", a ako nekuda krenu, bojite se da će krenuti u propast, dok istovremeno pomišljate da to možda i treba da se desi. Nervozni ste, jer ne znate šta želite, ni šta da očekujete od partnera (čini vam se da uopšte više nemate šta da očekujete). Govorite ono što mislite, a partner se oseća onesposobljeno i bolesno – razmena minimalna i gruba vožnja na svim frontovima kao da se nikada neće završiti. Ali neprijatnosti prestaju i osećanja se stabilizju krajem meseca, a razumevanje se ponovo javlja. Sačekatje povoljan uticaj Venere koji donosi olakšanje i opraštanje.

Ni samim Jarčevima nije ništa jednostavnije – iako imaju mogućnost da upoznaju zanimljive osobe, ništa se neće spontano odvijati bez ikakvih prepreka. Možda ćete sa nekim novim morati da pravite kompromise već u samom startu, a to vam se neće dopasti. Zadržite izvesnu distancu dok ovaj period ne prođe i držite se tradicionalnog dejtinga – izlasci, razgovor i upoznavanje, pre nego što odlučite da li želite da uđete u vezu sa osobom sa kojom se viđate.

VODOLIJA

Mnogo toga ćete imati na umu, bićete posvećeni svom duhovnom blagostanju, kao i svom mentalnom zdravlju – najzad ste ušli u ozbiljan odnos sa sobom i učite kako da volite sebe. Za vas to može biti vreme usamljenosti, provedeno u razmišljanju i preispitivanju, dok praktikujete sve oblike brige o sebi. Važno je da držite svoje emocije pod kontrolom, da se osećate stabilno i da date sebi vremena za odmor.

U partnerskim odnosima, Mars preovladava i donosi snažnu energiju, koja razbija rutinu i razoružava vas. Iako niste naročito strastveno raspoloženi, ne želite da uzmaknete i ostavite partnera sa osećanjem usamljenosti i izneverenosti i shvatate da u ovakvoj atmosferi otkrivate i dajete najbolje od sebe. Prihvatate neka ograničenja i krećete se unutar njih sa lakoćom i elegancijom – partner će to umeti da ceni i da vas podrži, kada vam podrška (uskoro) bude bila potrebna.

Marsova energija samim Vodolijama može doneti tokom januara iznenadnu ljubav – gotovo na prvi pogled. Neko bi mogao da vas iznenadi svojim originalnim načinom razmišljanja, ali međusobna fascinacija neće biti dovoljna. Moraćete da se potrudite, da izađete u susret drugoj osobi i pokažete joj da vam je stalo i da ste spremni da se prilagođavate. Suviše za vas? Obično jeste, ali sada biste mogli da budete zaiste uključeni.

RIBE

Osećate povećanje samopouzdanja i hrabrosti i imate priliku da ispravite greške koje ste nedavno napravili, pre nego što krenete u nešto sa žarom koji će ohrabriti i inspirisati druge. Izrazite zahvalnost svima koji vas podržavaju!

U partnerskim odnosima osećate zastoj i pitate se hoće li preći u regresiju? Imate problema da izrazite svoja osećanja, a partner vas ne ohrabruje u tom smislu. Možda ćete provesti u tom "loncu" kuvajući se na tihoj vatri neizvesnosti celog meseca, dok na kraju januara stvari napokon ne krenu u ispravnom smeru. Dotle ćete shvatiti šta želite, a šta ne želite, jer ćete imati dosta vremena da preispitate svoja osećanja i svoju poziciju.

Ako ste sami, znajte da imate šanse da napravite sve promene koje želite i da možete krenuti putem emocionalnog zbližavanja i romanse – ono što ste zamišljali i o čemu ste maštali, postaje moguće. Kosmički portali se otvaraju i prava vrsta energije se pokreće u vama i privlači pravu vrstu osobe. Takođe, to može da znači da će neko, koga dugo poznajete i prema njemu gajite osećanja, najzad postati više nego dostupan i pokazati interesovanje, koje do sada nije ispoljavao.


Izvor: Wannabemagazine.com

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan