LOKALNI OMBUDSMAN: Na koje gradske službe su se Novosađani najviše žalili

LOKALNI OMBUDSMAN: Na koje gradske službe su se Novosađani najviše žalili

Lokalni ombudsman je ovlašćen da nezavisno i samostalno kontroliše poštovanje prava građana, utvrđuje povrede učinjene aktima, radnjama ili nečinjenjem organa uprave i javnih službi, ako se radi o povredi propisa i opštih akata jedinice lokalne samouprave.

Osnovna nadležnost ombudsmana je kontrola rada uprave, odnosno postupanje po pritužbama i obraćanjima građana, kao i razgovori sa građanima, što usmeno u kancelariji, što telefonskim putem. Samim tim, najveći deo aktivnosti koje sprovodi Lokalni ombudsman usmereno je upravo na rešavanje problema na koje građani ukazuju.

Lokalnom ombudsmanu se tokom 2021. godine obratilo ukupno 558 građana, što podnošenjem pritužbe, što telefonskim pozivom ili ličnim dolaskom na razgovor sa zaposlenima u Lokalnom ombudsmanu. Podneto je 199 pritužbi, 4 postupka su pokrenuta po sopstvenoj inicijativi Lokalnog ombudsmana, 4 predmeta su pokrenuta na osnovu prijave građana bez podnete pritužbe, a 351 građanin se obratio usmenim putem.

Lokalni ombudsman je tokom 2021. godine postupao u ukupno 241 predmetu. od toga su 34 predmeta preneta iz raniji godina, a tokom 2021. ombudsman je formirao 207 predmeta po osnovu pritužbi građana i sopstvene inicijative.

Ukoliko se navedeni podatak uporedi sa podacima iz 2020. godine, može se uočiti da je tokom 2021. godine vrlo blago povećan broj podnetih pritužbi Lokalnom ombudsmanu.

Ubedljivo najveći broj pritužbi ima Gradska uprava za inspekcijske poslove (41) dok je Gradska poreska uprava imala 17. Slede Centar za socijalni rad Grada Novog Sada sa 16, GU za građevinsko zemljište i investicije sa 15, JKP "Vodovod i kanalizacija" sa 14 i  GU za urbanizam i građevinske poslove sa 11 pritužbi. Na rad PU "Radosno detinjstvo" bilo je 10 pritužbi, a iza njih su "Lisje", "Čistoća" i "Parking servis".

Lokalni ombudsman je konstatovao da se struktura gradskih organa i službi na čiji rad su se građani žalili nije mnogo promenila, odnosno da postoji višegodišnja konstanta u pogledu organa i službi na čiji rad se građani žale, a to su mahom organi i službe sa kojima građani svakodnevno najviše i dolaze u kontakt i koji su nadležni za rešavanje najvažnijih problema na koje građani ukazuju.

Koja preduzeća su još bila predmet pritužbi i na šta su se naši sugrađani još žalili pročitajte OVDE.

Podsećamo, Lokalni ombudsman se nalazi u ulici Vojvođanskih brigada 17, radno vreme im je od ponedeljka do petka od 9 do 14 časova, a možete ih pozvati i na broj 021 420 211.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan