"LOKOMOTIVA": Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici otvoren do 30. septembra

"LOKOMOTIVA": Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici otvoren do 30. septembra

U okviru programa "LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa" otvoren je treći krug Konkursa za realizaciju omladinskih ideja u zajednici. Ovo je ujedno i poslednji ovogodišnji konkurs.

"LOKOMOTIVA" ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili njihovom životu.


Svoje ideje na Konkurs mogu da pošalju
neformalne grupe mladih uzrasta od 18 do 30 godina, sa teritorije grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci).

Grupe mogu da predlože ideje iz oblasti obrazovanja (radionice, obuke, seminari, javne rasprave, tribine...), zdravlja (edukacije, razne dnevne akcije na temu zdravlja posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja...), kulture i slobodnog vremena (izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerti, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena...), informisanja (aktivnosti kojima želite da informišete mlade o vama važnim stvarima, kvalitetni i zabavni sadržaji za mlade...), ekologije (akcije ćišćenja, podizanja ekološke svesti...), bezbednosti (bezbednost na internetu, u školama, porodici, na fakultetima i sportskim objektima...) ili drugih oblasti za koje smatraju da mogu biti značajne. 

Informacije o realizovanim omladinskim idejama u 2018.  godini se mogu pronaći ovde. 

Neformalnim grupama čije ideje budu odabrane "LOKOMOTIVA" će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala. Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba "LOKOMOTIVE".

Tekst  konkursa i prijavni formular mogu se pronaći na sajtu hmmns.org kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada. Popunjene prijave potrebno je poslati na mejl .


U prvom krugu konkursa podržano sedam omladinskih ideja (predavanje i eko radionica "LABašta", radionica "Slušanje grada", oslikavanje murala na zidu škole, radionica horskog pevanja za devojke, kreiranje coworking prostora za mlade, vršnjačke radionice psihološke prve pomoći, program pozorišnih radionica), a u drugom četiri ideje koje se razvijaju i pripremaju za realizaciju u narednih nekoliko meseci (foto izložba, performans, radionice za studente i studentkinje arhitekture, interaktivne radionice engleskog jezika).


Program ,"LOKOMOTIVA 2019" realizuju udruženja "HMM...", "BalkanIDEA Novi Sad" i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO", uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada u 2019. godini.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 396 dana i 19 sati

  Cure treba dati na kurs hitne pomoći a momke slati u vojsku, kakav "coworking", kakvi bakrači.

  Oceni komentar:
  1
  1