Lončar: Jesenji raspust će se produžiti na devet dana da bismo prekinuli lanac prenosa virusa

Lončar: Jesenji raspust će se produžiti na devet dana da bismo prekinuli lanac prenosa virusa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa koronavirusa u tim obrazovnim ustanovama.

Deca treba da imaju raspust četiri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana – rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu.

Prema školskom kalendaru, jesenji raspust trebalo je da traje od 11. do 14. novembra.

Naveo je da se to radilo i ranije, da se prekine i lanac sezonskog gripa, i da je to tada davalo rezultate, te je dodao da se nada da će tako biti i sada.

Ministar je rekao i da će se situacija pratiti u svakom odeljenju u školama i da će se u zavisnosti od toga postupati – prelazak u drugi režim rada, onlajn ili na neki drugi način.

Oceni vest:
6
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dalibor

  pre 206 dana i 2 sata

  Bolje da su napisali slobodni dani a ne jesenji raspus

  Oceni komentar:
  2
  14
 • Neko

  pre 205 dana i 11 sati

  To nije raspust vec drzavni praznik kada ne rade javne sluzbe-cetvrtak i petak, plus vikend. Ali treba stalno ponavljati kako prosveta ne radi i stalno je na raspustu. A Korona ce sigurno imati razumevanja, pa ce sacekati jos dve nedelje. Prave nas budalama. Sama izjava je laz. Od 11. do 14. nisu cetiri dana i vikend, vec dva dana i vikend. Dva dana drzavnog praznika i vikend.

  Oceni komentar:
  3
  24
 • maki

  pre 204 dana i 22 sata

  Kakav raspust? U školskom kalendaru piše: 11.nov Dan primirja…. koji pada na četvrtak ove godine, pa kao neradni dan i petak, a subotom i nedeljom inače se ne ide u školu. Godinama ne postoji jesenji raspust!

  Oceni komentar:
  0
  13