LONČAR: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika

LONČAR: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja izjavio je danas da će do Nove godine, preko konkursa, biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara.

- Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali – rekao je Zlatibor Lončar nakon obilaska Centra za gama nož, podsetivši da je u poslednje dve godine zaposleno više od 1.200 lekara, oko 3.000 zdravstvenih radnika uopšte i odobreno oko 4.000 specijalizacija.

Prema rečima ministra zdravlja, mora se napraviti strategija za narednih deset godina, kako se Srbiji ne bi desilo da ostane bez lekara specijalista.

Načelnica Centra za gama nož dr Danica Grujičić rekla je da se poslednjih nekoliko godina u Kliničkom centru i Klinici za neurologiju lekari isključivo primaju preko konkursa, što ranije nije bila praksa, ali da joj je žao što svršeni studenti medicine moraju da volontiraju po godinu ili dve dana.

- Mora da se menja primarna zdravstvena zaštita. Sa dobrom organizacijom, našlo bi se mnogo više mesta za lekare i medicinske sestre  – naglasila je Grujičić.

Ona je dodala da plate u zdravstvu jesu male ali da je činjenica da se u poslednjih nekoliko godina situacija promenila na bolje.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan