Lončar: Stanovi od 500 evra po kvadratu mogli bi da budu ponuđeni i zdravstvenim radnicima

Lončar: Stanovi od 500 evra po kvadratu mogli bi da budu ponuđeni i zdravstvenim radnicima

Klinički centar Vojvodine će zaposliti medicinare koji će kroz nekoliko meseci početi da rade u Kovid bolnici na Mišeluku, koja bi posle završetka epidemije trebalo da postane Gradska bolnica.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3. On je precizirao da će za bolnicu na Mišeluku osoblje biti zaposleno i obučavano u KCV-u narednih meseci.

Nova Kovid bolnica bi trebalo da počne da radi 1. septembra.

Ministar kaže i da se razmišlja o tome da se medicinarima omogući da kupuju stanove u okviru već započetog projekta izgradnje jeftinih stanova za radnike službe bezbednosti. Radi se o stanovima čiji se kvadrat prodaje po ceni od 500 evra uz otplatu i do 30 godina.

Premijerka mi je rekla da mogu da kažem da se najozbiljnije razmišlja o tome da zdravstveni radnici uđu u kategoriju ljudi koji će moći da dobiju te stanove, kao što to mogu pripadnici službe bezbednosti. Ovo je jedna odlična i prelepa vest, koja će omogućiti još više razloga našim sestrama i lekarima da ostanu u Srbiji – kaže Lončar, a prenosi 021.rs.

U Novom Sadu je uveliko u toku gradnja 2.000 stanova, od kojih je više od 500 već useljeno, za preostale su uglavnom završeni konkursi, a očekuje se da do kraja godine Republika na Bulevaru Evrope počne gradnju još zgrada sa jeftinim stanovima koji će naknadno biti ponuđeni na prodaju, podseća Radio 021.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan