LONDON: Dve osobe imale alergijsku reakciju na "Fajzerovu" vakcinu

LONDON: Dve osobe imale alergijsku reakciju na "Fajzerovu" vakcinu

Zdravstveno regulatorno telo Velike Britanije upozorilo je ljude koji imaju istoriju ozbiljnih alergijskih reakcija, da za sada ne bi trebalo da prime "Fajzerovu" vakcinu protiv korone, pošto su dve osobe u utorak dobile alergijske reakcije, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena služba (NHS).

Dva člana NHS, koji su dobili vakcinu prvog dana masovne vakcinacije u Velikoj Britaniji, dobili su alergijsku reakciju, preneo je "Gardijan", pozivajući se na "PA Mediju".

Zbog toga su iz Zdravstvenog regulatornog tela (MHRA) upozorili da svako ko ima jače alergijske reakcije na lekove, hranu ili vakcine, ne treba da primi "Fajzerovu" vakcinu, javlja Tanjug.

NHS u Engleskoj je obavestio sve punktove za vakcinacije o ovom upozorenju.

To znači da svako ko je na programu da primi danas vakcinu, biće upitan da li je ranije imao probleme sa alergijskim reakcijama.

Profesor Stiven Pauis, jedan od direktora u NHS za Englesku je rekao da su iz "MHRA dali ovakav savet iz predostrožnosti, jer su dve osobe u utorak dobile alergijsku reakciju".

– Te dve osobe se dobro oporavljaju – dodao je on.

Da, podsetimo, Velika Britanija je prva zemlja na svetu koja je odobrila upotrebu "Fajzerove" vakcine, čija je masovna upotreba počela juče

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • milica

    pre 1211 dan i 7 sati

    Eto, ja ne zelim da eksperimentisem sa tom vakcinom,nikad nisam primala ni vakcinu protiv gripa i bila samo dobro, stiititi cu se na svoj nacin kao i do sada, pijem vitamine, cink, selen, odrzavam higijenu ruku sa antibakterijskim sanonano sapunom, sa uv led rucnom lampom dezinfikujem i sterilisem sve predmete po kuci i ne plasim se korone.

    Oceni komentar:
    2
    2