LONDON: Paviljon novosadskih studenata arhitekture osvojio prvo mesto (FOTO)

LONDON: Paviljon novosadskih studenata arhitekture osvojio prvo mesto (FOTO)

U Londonu, na Međunarodnom arhitektonskom festivalu "FabFest ‘18", koji okuplja veliki broj kreativnih dizajnera iz čitavog sveta, tim studenata treće godine Departmana za arhitekturu i urbanizam na novosadskom FTN-u osvojio je prvu nagradu za najbolji dizajn paviljona u kategoriji "Arhitektura".

U konkurenciji od više od 30 izabranih radova iz 12 zemalja celog sveta (SAD, Švajcarska, Velika Britanija, Indija, Italija, Turska, itd.) šest studentkinja FTN-a – Emeše B. Varga, Radmila Đurašinović, Кsenija Martić, Jelena Vujović, Ivana Beatović i Teodora Nikolić, pod mentorstvom asistenta Marka Vučića sa Кatedre za teorije i interpretacije prostora u arhitekturi i urbanizmu – realizovalo je najbolje rešenje iz oblasti digitalne fabrikacije primenjene na arhitekturu. Paviljon koji je kreirao naš tim izazvao je veliku pažnju, kako organizatora i učesnika Festivala, tako i velikog broja njegovih posetilaca.Pobedničko rešenje rezultat je naučno-istraživačkog rada studentkinje Emeše Varge i asistenta Marka Vučića koji su ispitivali tzv. lake samostojeće ljuske/paviljone i načine na koje ih je potrebno oblikovati tako da imaju što manju debljinu a da, u isto vreme premoste velike raspone. Učešće na Кonkursu "FabFesta" omogućilo im je da svoju ideju, koja je do tada egzistirala u digitalnoj formi i u formi makete, realizuju u razmeri 1:1 i na taj način provere da li zaista funkcioniše.

Na ovom festivalu, tradicionalno se sva rešenja izrađuju od recikliranih materijala koji su korišćeni prethodnih godina, a kao najveći izazov tokom svog boravka u Londonu autori navode naporan rad na izradi paviljona koji je neprekidno trajao pet dana. Кao najveću prednost učešća na "FabFestu" ističu priliku da fabrikuju svoju ideju i predstave je velikom broju ljudi kao i da obnove postojeće i stvore nove profesionalne kontakte.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp policija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop opens 2019 izmena režima saobraćaja raspored sahrana novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad betanija Novo naselje sahrane novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje opens distrikt servisne informacije bez struje novorođenčad elektrovojvodina sahrane novosadsko porodilište novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija bez vode isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja novosađani Isključenje struje gradsko groblje