Lopovi ne biraju vreme: Usred dana ukrali bicikl sa trećeg sprata zgrade na Grbavici! (FOTO)

Lopovi ne biraju vreme: Usred dana ukrali bicikl sa trećeg sprata zgrade na Grbavici! (FOTO)

Iako postoje brojni načini da se zaštite, bicikli u Novom Sadu su česta meta lopova. O tome svedoči i nedavna krađa u jednoj zgradi na Grbavici.

Ono što posebno brine jeste drskost lopova koji su bicikl marke Bianchi Piago ukrali oko 15 časova sa trećeg sprata zgrade u ulici Doža Đerđa.

- Bilo ih je dvojica i čekali su ispred zgrade sve dok jedna gospođa nije izašla i otvorila vrata. Iskoristili su trenutak, popeli se na treći sprat i uskoro su opušteno išetali sa biciklom – kaže jedan od stanara ove zgrade nakon pregleda sigurnosnih kamera.

U Novom Sadu se godišnje ukrade između 1000 i 2000 bicikala, a ljubitelji dvotačkaša savetuju da su za zaštitu od lopova neophodni dobri lanci, ali i da ne ostavljate svoje bicikle u hodnicama zgrada.

Nemojte se začuditi ni ukoliko vas zaustavi policija kako bi proverila serijski broj vašeg bicikla i proverila da se slučajno ne nalazi u registru ukradenih dvotočkaša.

Građani Zrenjanina mogu registrovati svoje bicikle i na taj način omogućiti njihovo lakše pronalaženje u slučaju krađe. Bicikli se mogu registrovati na zvaničnom sajtu, gde se takođe mogu videti koje su to mere za sprečavanje krađe, ali i prijaviti krađa.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan