LORIST: Štandove oko 450 izlagača videlo 30% više posetilaca nego prošle godine

LORIST: Štandove oko 450 izlagača videlo 30% više posetilaca nego prošle godine

Sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se predstavilo 452 izlagača, videlo je više od 30.000 posetilaca u odnosu na prošlu godinu. Novi koncept, 50% više izlagača iz deset zemalja, kvalitetnija ponuda, međunarodni stručni skupovi, B2B susreti, oko 150 atraktivnih sadržaja u okviru pratećeg programa, Poklon igra u kojoj je dodeljeno 80 nagrada i brojna stručna publika, obeležili su prve jesenje priredbe na Novosadskom sajmu.

U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala, nastupili su izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Nemačke i Švedske.

USPEH LORISTA SPRAM JUBILEJA

Na jubilarnom, 50. međunarodnom, sajmu lova, ribolova i sporta, predstavljeni su svi nadležni koji u našoj zemlji upravljaju šumama i lovištima. U Hali 1 bile su Vojvodinašume, Srbijašume, četiri nacionalna parka (Kopaonik, Đerdap, Tara i Fruška Gora), a pored njih i Lovački savez Vojvodine i Lovački savez Republike Srpske.

PUN "MASTER" OPRAVDAO OČEKIVANJA IZLAGAČA I POSETILACA

Na jubilarnom, 50. međunarodnom, sajmu turizma predstavilo se 170 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine. Uspešnijoj i boljoj ponudi Sajma turizma doprinele su stručne međunarodne konferencije, degustacije vina i gastronomskih specijaliteta, predstavljanje turističkih ponuda iz inostranstva, kao i izložba "Putevima rimskih imperatora", koja je prvi put predstavljena široj javnosti u Srbiji.

Turistička organizacija Vojvodine je tradicionalno nastupila sa predstavnicima turističkih organizacija iz opština i gradova Vojvodine, a novina je što su ove godine na štandu bili i njihovi partneri iz različitih udruženja i organizacija.

POSETIOCI I SPORTISTI NAVIJALI ZAJEDNO

Na Sajmu sporta učestvovalo je na hiljade dece, bilo je organizovanih školskih poseta, sportskih klubova, udruženja, organizacija i asocijacija. Održana su brojna takmičenja, prezentacije i demonstracije. Publika je učestvovala na poligonima spretnosti. Organizovani su i turniri u malom fudbalu i basketu "tri na tri", boks mečevi u profesionalnom ringu, kao i pokazni u borilačkim veštinama, prezentacije u takmičenja u luta livre sportu.

Međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko – rimskim stilom "Jovan Bogić – Pufika" i 5. internacionalno takmičenje u vežbanju na uličnim spravama BarStrong, takođe su održani na Sajmu sporta.

Gosti Novosadskog sajma bili su vrhunski sportisti poput Mihaila Dudaša, Davora Štefaneka, Milice Gardašević, Borislave Perić – Ranković, Nade Matić, Biljane Ubović, Slobodana Boškana, Vase Mijića, Đule Meštera, Andrije Gerića, Nikole Salatića, Viktora Nemeša, Zlatka Bolića, Save Rajkovića, Đorđa Đurića, Zlatka Keslera, Tanje Medved, Zorana Gajića, Stevana Zorića, Aleksandre Ivošev, Vladimira Bateza, Danijela Daneta Korice, rvača Branislava Simića, koji je doneo prvo olimpijsko zlato za Srbiju osvojeno u Tokiju 1964. godine… Bio je tu i ceo prvi tim Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme.

MEĐUNARODNA TAKMIČENJA NA SAJMU KONJARSTVA

Individualni odgajivači, klubovi i ergele iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Srbije predstavili su oko 90 konja u halama 12 i 15.

Na međunarodnim takmičenjima u preskakanju prepone, vožnji zaprega i dresuri održano je više od 20 konjičkih utakmica i oko 500 preponskih startova.

U okviru foto konkursa "Konjarstvo 2017" pristiglo je više od 400 fotografija, a najuspešnije predstavljene su u Auli Novosadskog sajma.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan