"LORIST": U Novom Sadu otvoren Sajam sporta (FOTO)

"LORIST": U Novom Sadu otvoren Sajam sporta (FOTO)

Ovogodišnji Sajam sporta koji se održava u okviru manifestacije "LORIST", a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, otvorio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Gradsko veće i Gradska uprava za sport i omladinu u programe na Sajmu su uključili sve zainteresovane za sportske aktivnosti. Putem Saveza za školski sport animirane su škole i na taj način nastavljen je program ''Sport u škole''. Narednih dana biće promovisani sportski klubovi, paraolimpijci, različite rekreativne aktivnosti, kao i aktivnosti za osobe sa invaliditetom i za najstarije sugrađane. 


- Ovo je mesto na kome možemo videti ne samo neke od naših šampiona, već i kako se razvijao sport, čime treba da se ponosimo. Predstaviće nam se brojni klubovi, među kojima su i oni najpoznatiji i najtrofejniji, ali i oni klubovi u kojima se uče prvi koraci. Važno je da mladi nauče da iskonske vrednosti koje sport nosi sa sobom, postanu deo njihovog života i odrastanja. Velika uloga ove sajamske manifestacije je da promoviše ono što i novosadska gradska vlast u svom programu potencira - da sport postane dostupan svoj deci, da vratimo školski sport, da sva deca imaju priliku da uče da kroz bavljenje sportom žive zdravo, i da je on mnogo više od nadmetanja na terenu i borbe za medalje. Zato je ovaj sajam prilika da sve to promovišemo, ali i da vidimo neke naše šampione, koji su nam donosili toliko radosti –
rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Dešavanja na Sajmu zanimljivijim čine poligoni spretnosti, turniri u malom fudbalu i basketu ''tri na tri'', boks mečevi u profesionalnom ringu, kao i pokazni u borilačkim veštinama. Između ostalog, međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom ''Jovan Bogić – Pufika'', uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu, na Sajmu sporta organizuje Rvački klub ''Novi Sad''. U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 5. do 7. oktobra predstaviće se više od 100 klubova sa teritorije Novog Sada, sportska udruženja i društva, savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena sportska oprema i rekviziti, a sadržaj će upotpuniti i edukativni programi namenjeni deci, rekreativcima i profesionalnim sportistima. Internacionalno humanitarno takmičenje ''BarStrong'' biće održano 6. oktobra, kao i takmičenje u obaranju ruku. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija protest taksista sahrane novi sad Aleksandar Vučić KCV klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije elektrovojvodina servisne informacije novi sad bez struje Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje bebe jkp novosadska toplana 27. novosadski maraton matičar novi sad novorođenčad betanija isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja izmena režima saobraćaja jkp lisje bez vode novosadska policija RHMZ novosađani