LSV: Saradnja sa SNS u Novom Sadu pokazala se kao dobra odluka

LSV: Saradnja sa SNS u Novom Sadu pokazala se kao dobra odluka

Na današnjoj konferenciji za medije predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad izrazio je svoje zadovoljstvo saradnjom sa SNS u Novom Sadu.

Aleksandar Kravić je podsetio da je LSV ušla u vlast sa SNS i SPS, pre svega kako bi se radilo zajednički na nivou lokalne samouprave gde suštinski nema ozbiljnih ideoloških i političkih razlika, već se radi o funkcionisanju komunalnog sektora.

- Oko toga je bilo mnogo komentara, zluradih. Sada posle godinu dana želimo da kažemo i potvrdimo da smatramo da smo bili u pravu, jer prvo mi nismo imali nikakvih problema u funkcionisanju za proteklih godinu dana i kao što ste imali priliku da vidite u Skupštini grada, pravih političkih velikih razlika nema – rekao je Kravić.

Kravić je podvukao i da se LSV u saradnji sa SNS i SPS na nivou grada bavila komunalnim pitanjima i funkcionalnošću života u Novom Sadu. 

- Nije sve idealno, ima stvari koje treba još da se urade i naravno na tome ćemo još raditi. Nas na nivou grada nije, niti će nas zanimati nešto što se zove visoka politika i odnosi koji se uspostavljaju u republičkom parlamentu i parlamentu Vojvodine. To su druge teme, to su druge priče, zbog toga smo mi danas želeli da kažemo da smo zadovoljni odlukom koju smo mi doneli prošle godine. I još bih rekao i da u onom proceduralnom, tehničkom smislu, a rekao bih i ljudskom smislu naša saradnja sa SNS i SPS je na vrlo visokom nivou – rekao je Kravić.

Kako je kazao, Novi Sad je u jednom dobrom trendu, a to potvrđuju zvučne titule kao što je Omladinska prestonica Evrope 2019 i  Evropska prestonica kulture 2021.

- Jedna od stvari na kojoj smo jako insistirali bila je i naše dugogodišnje, višedecenijsko zalaganje da se napokon nešto učini sa Podgrađem s obzirom da je to jedan ogroman turistički potencijal. I evo ove godine će se raditi jedan veći broj fasada u podgrađu ispod Tvrđave, taj trend će se nastaviti. Osim toga počinju ozbiljni radovi i pripreme za ono za šta smo se zalagali, a to je centralni prečistač za vodu – istakao je Kravić.

On dodaje i da prethodnih godinu dana nije bilo nikakvih afera, nije bilo nikakvih sramota, a što se dešavalo u prethodnom mandatu gde su "kolovođe" bili iz pokreta Drina - Dinara – Dunav i Treće Srbije.

- Preuzeli smo odgovornost za JKP "Vodovod i kanalizacija", JKP "Tržnica", za Apotekarsku ustanovu "Novi Sad" i Zavod za zaštitu zdravlja radnika – precizirao je Kravić.

Kako kaže, stanje u dva javna preduzeća se najbolje vidi na računima, tačnije kada se uporedi sa koliko novca su raspolagali u prethodnom periodu, a sa koliko kada ih je LSV preuzela. 

- Što se tiče Apoteke "Novi Sad", nasleđena situacija je vrlo komplikovana i nije samo pitanje Apoteke Novi Sad, već niz apoteka u Srbiji koje su u problemima. To je problem koji je vezan za status takvih ustanova s obzirom na proces javnih nabavki koji njih znatno usporava i na tržištu ta situacija je vrlo teško rešiva – kazao je Kravić.

On dodaje i da su spremni da i dalje rade, precizirajući da LSV najviše zanimaju budući infrastrukturni projekti u vezi sa centralnim prečistačem vode, ali i da grad zajedno sa prigradskim mestima i selima bude pokriven i kanalizacionom i vodovodnom mrežom. Kako kaže, to je civilizacijsko pitanje za 21. vek. 
Kravić je najavio i predstavljanje rezultata javnih preduzeća za koje je LSV preuzela odgovornost na jesen kada će direktori JKP "Tržnice" i "Vodovoda i kanalizacije" izaći u javnost sa izveštajima o radu.

Izvor: lsv.rs

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • radivoj kolarov iz novog sada

  pre 929 dana i 11 sati

  Zastrašujući je to stepen ljigavosti.Daj-šta-daš-samo da sam ja nešto.Pa zar sa njima Kraviću-a da mi pričaš kako je zbog "mene".Izbrukali ste se odavno.Pozdrav.

  Oceni komentar:
  0
  4
horoskopski znaci betanija dnevni horoskop zodijak isključenja saveti bebe servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad sahrane novi sad sremska kamenica obeležavanje novosadske racije isključenja struje astrologija matičar novi sad bez vode elektrovojvodina Novosadska racija servisne informacije novi sad zdravlje novorođenčad jkp lisje isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević