LSV: Uključiti predstavnika Vojvodine u pregovore sa EU

LSV: Uključiti predstavnika Vojvodine u pregovore sa EU

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas vlasti da uključe predstavnike Vojvodine u pregovore sa EU i donesu Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine.

LSV konstatuje da je Srbija načinila niz koraka u evopskim integracijama i otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU, ali napominje da je neophondno u pregovore uključiti i predstavnike Vojvodine.

Ova stranka kaže i da je kranje vreme da se donese Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine koji se, kako napominju, stalno odlaže i na šta ukazuje i Evropska komisija.

- I izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je u svom izveštaju preporučio da je potrebno bez odlaganja doneti Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine i da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena - navodi se u saopštenju LSV.

Zato je, kako ističe LSV, kranji trenutak da Vojvodina dobije Zakon o finansiranju nadležnosti i da republička vlada u proces pregovora sa EU uključi regionalne i lokalne vlasti, jer preko 70 procenata svega o čemu se pregovara upravo će morati da se implementira na nižim nivoima vlasti.

- Pregovaračkim timovima su potrebni stručnjaci ne samo iz vojvođanske administracije, nego razni drugi eksperti iz Vojvodine i profesori sa Univerziteta u Novom Sadu - navodi se u saopštenju.

Istine radi, nije samo aktuelna vlast ta koja ignoriše ulogu Vojvodine u procesu EU integracija, navodi LSV.

Oceni vest:
0
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cvetko

  pre 843 dana i 16 sati

  Pre donošenja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine treba doneti Zakon o doživotnom finansiranju Ljige socijaldemokrata Vojvodine i milog nam njihovog pedsednika, bez ograničenja u pogledu iznosa.

  Oceni komentar:
  0
  7
bez vode Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija Futog gradsko groblje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije jkp lisje betanija bez struje novosadsko porodilište isključenja struje štrand policija Isključenje struje sremska kamenica vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad sahrane Vreme u Srbiji bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenje vode