LSV: Uključiti predstavnika Vojvodine u pregovore sa EU

LSV: Uključiti predstavnika Vojvodine u pregovore sa EU

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas vlasti da uključe predstavnike Vojvodine u pregovore sa EU i donesu Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine.

LSV konstatuje da je Srbija načinila niz koraka u evopskim integracijama i otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU, ali napominje da je neophondno u pregovore uključiti i predstavnike Vojvodine.

Ova stranka kaže i da je kranje vreme da se donese Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine koji se, kako napominju, stalno odlaže i na šta ukazuje i Evropska komisija.

- I izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je u svom izveštaju preporučio da je potrebno bez odlaganja doneti Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine i da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena - navodi se u saopštenju LSV.

Zato je, kako ističe LSV, kranji trenutak da Vojvodina dobije Zakon o finansiranju nadležnosti i da republička vlada u proces pregovora sa EU uključi regionalne i lokalne vlasti, jer preko 70 procenata svega o čemu se pregovara upravo će morati da se implementira na nižim nivoima vlasti.

- Pregovaračkim timovima su potrebni stručnjaci ne samo iz vojvođanske administracije, nego razni drugi eksperti iz Vojvodine i profesori sa Univerziteta u Novom Sadu - navodi se u saopštenju.

Istine radi, nije samo aktuelna vlast ta koja ignoriše ulogu Vojvodine u procesu EU integracija, navodi LSV.

Oceni vest:
0
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cvetko

  pre 934 dana i 15 sati

  Pre donošenja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine treba doneti Zakon o doživotnom finansiranju Ljige socijaldemokrata Vojvodine i milog nam njihovog pedsednika, bez ograničenja u pogledu iznosa.

  Oceni komentar:
  0
  7
porodilište havarija na vodovodu RHMZ bebe horoskop almaško groblje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad Miloš Vučević horoskopski znaci EPS jkp novosadska toplana telep isključenja struje gradsko groblje novorođenčad novosadsko porodilište servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja bez vode betanija radosne vesti servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević sahrane bez struje elektrovojvodina matična knjiga rođenih dunav jkp lisje