LUKA "NOVI SAD": U 2016. godini ostvaren rekordan pretovar robe

LUKA "NOVI SAD": U 2016. godini ostvaren rekordan pretovar robe

Direktor Luke "Novi Sad" Aleksandar Milovančev izjavio je danas da je to preduzeće u 2016. godini ostvarilo rekordan pretovar od više od 1.180.000 tona, te da je u martu mesecu ostvaren i rekordan pretovar na mesečnom nivou u 53 godine dugoj istoriji luke.

Aleksandar Milovančev rekao je novinarima da je u martu mesecu u luci "Novi Sad" pretovareno 164.584 tona robe, što je apsolutni rekord i pokazatelj da sadašnja uprava luke ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, jer iz godine u godinu raste gornja granica količine pretovara. Milovančev je istakao da je taj poslovni rezultat ostvaren i pored konstantne priče oko privatizacije luke "Novi Sad" o čemu se uveliko govori u javnosti.

- Privatizacija luke, ukoliko do nje dođe, je u ingerencijama države pošto je država većinski vlasnik akcija u gotovo stopostotnom iznosu, a koliko mi imamo informacije priča o privatizaciji pokrenuta je zbog pregovora o ulasku u EU, jer u Evropskoj Uniji ne postoji nijedna luka na Dunavu koja je u vlasništvu države, odnosno koja noije u privatnom vlasništvu – rekao je Milovančev.

Pored rekordnog pretovara robe, po rečima Milovančeva, značajna sredstva luka prihoduje i od izdavanja svojih objekata, a posebno je naglasio dobru saradnju sa kompanijama "Lir" i "Univerexport", te, kako je rekao, sjajnu saradnju sa carinom.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad Petrovaradin jkp zoohigijena i veterina raspored sahrana novi sad novorođenčad Isključenje struje gradsko groblje Novosadski polumaraton novosadsko porodilište servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina bebe isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo NATO bombardovanje Spens isključenja struje sahrane NATO Radio televizija vojvodine novosađani Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu betanija bombardovanje novog sada jkp lisje bez vode JGSP "Novi Sad" novi sad