LUKA "NOVI SAD": U 2016. godini ostvaren rekordan pretovar robe

LUKA "NOVI SAD": U 2016. godini ostvaren rekordan pretovar robe

Direktor Luke "Novi Sad" Aleksandar Milovančev izjavio je danas da je to preduzeće u 2016. godini ostvarilo rekordan pretovar od više od 1.180.000 tona, te da je u martu mesecu ostvaren i rekordan pretovar na mesečnom nivou u 53 godine dugoj istoriji luke.

Aleksandar Milovančev rekao je novinarima da je u martu mesecu u luci "Novi Sad" pretovareno 164.584 tona robe, što je apsolutni rekord i pokazatelj da sadašnja uprava luke ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, jer iz godine u godinu raste gornja granica količine pretovara. Milovančev je istakao da je taj poslovni rezultat ostvaren i pored konstantne priče oko privatizacije luke "Novi Sad" o čemu se uveliko govori u javnosti.

- Privatizacija luke, ukoliko do nje dođe, je u ingerencijama države pošto je država većinski vlasnik akcija u gotovo stopostotnom iznosu, a koliko mi imamo informacije priča o privatizaciji pokrenuta je zbog pregovora o ulasku u EU, jer u Evropskoj Uniji ne postoji nijedna luka na Dunavu koja je u vlasništvu države, odnosno koja noije u privatnom vlasništvu – rekao je Milovančev.

Pored rekordnog pretovara robe, po rečima Milovančeva, značajna sredstva luka prihoduje i od izdavanja svojih objekata, a posebno je naglasio dobru saradnju sa kompanijama "Lir" i "Univerexport", te, kako je rekao, sjajnu saradnju sa carinom.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad novorođenčad novosađani elektrovojvodina sahrane Republički hidrometeorološki zavod matičar novi sad isključenje vode servisne informacije RHMZ horoskopski znaci bez struje raspored sahrana i ispraćaja horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu bez vode vremenska prognoza sahrana bebe jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište betanija isključenja struje Isključenje struje gradsko groblje