Luka Novi Sad uskoro dobija novog vlasnika

Luka Novi Sad uskoro dobija novog vlasnika

Luka Novi Sad novog vlasnika najverovatnije će dobiti krajem oktobra. To je za Radio-televiziju Vojvodine potvrdio državni sekretar ministarstva privrede Dragan Stevanović. Početna cena Luke je 16 miliona evra, a interesovanje je do sada pokazao veliki broj uspešnih svetskih kompanija.

Godinama unazad Luka Novi Sad odolevala je pokušajima da iz državnog pređe u privatno vlasništvo. Posle detelajne analize i sređene dokumentacije, početkom septembra raspisan je tender za prodaju 99,4 odsto akcija tog preduzeća. U ministarstvu privrede objašnjavaju zašto su se odlučili na taj potez.

Dragan Stevanović, državni sekretar ministarstva privrede kaže:

- Finansijska ekonomska i svaka druga situaciju u Luki je takva da persperktiva za tu komapniju nije izvesna na duži rok. Potrebne su investicije. Poslednjih godina i promet im znatno pada.

Neke od poznatijih svetskih kompanija koje su pokazale interesovanje za novosadsku Luku su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona. Poslednji rok za učešće na tenderu je 22. oktobar. Dva dana kasnije otvaraju se koverte sa svim pristiglim ponudama, kada će se i saznati novi vlasnik novosadske luke. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani četnici JKP Vodovod i kanalizacija bebe raspored sahrana novi sad isključenje vode novorođenčad jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod jkp čistoća isključenja struje Isključenje struje bez grejanja klinika za ginekologiju i akušerstvo telep servisne informacije novi sad novi sad betanija novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina Petrovaradin jkp novosadska toplana vremenska prognoza bez struje sahrane Branka Bežanov bez vode Draža Mihailović Vreme u Novom Sadu