Luke Black, Bitipatibi, Hornsman Coyote i Mambo stars dolaze na "Gradić fest"

Luke Black, Bitipatibi, Hornsman Coyote i Mambo stars dolaze na "Gradić fest"

Objavljena imena učesnika "Gradić festa", koji će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Umetnički žiri "Festivala uličnih svirača" izabrao je ukupno 33 samostalna izvođača ili umetničke trupe sa domaće i regionalne muzičke scene koji će činiti jedan deo muzičkog programa festivala. Osim toga, na festivalu će nastupiti i veliki broj umetnika iz čitavog sveta, a celokupni program će sadržati filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse partnerskih organizacija koje su deo Gradić festa.

Lokalnu novosadsku sredinu predstavljaće muzičari različitih žanrovskih opredeljenja: Orkestar dobri ljudi kao deo muzičke radionice "Zvučni snop" za osobe sa posebnim potrebama, performeri pantomimičari Foolosophy Entertainment, bluz orijentisani Green Onions i Petting Blues band, trip-hoperka Dojo, Nađa Vračarić sa indi art rok programom uz matricu i glas, pobednici "Takt festa" Vanja i Saša, gitaristkinja Olivera Popović i autorski gitarski duo Izmena vremena iz Petrovaradina.

Jednako brojni biće i umetnici iz Beograda – Škola mjuzikla "Eudven", neopoperi Herz i On Tour, andergraund fank duo Skijaš i Jeti, duo Sanda i Shoica, gitarista Vuk Vujačić, kantautor i  finalista programa "Ja imam talenat" Ivan Jegdić, nesvakidašnji tastaraturista Sergio Lounge i rok bend Buč Kesidi iz Pančeva.

Umetničku scenu naše zemlje predstavljaće još i Pozorište "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice, džez sastav Jazzmo iz Kruševca i multiinstrumentalistkinja Jasna Jovićević iz Subotice.

Iz šireg regiona dolaze zagrebački "Irci" Patrick Walker trio i kantautorka Irena Žilić, kao i ambijental duo Nuit Blanche iz Šibenika, te najmlađi izvođač na festivalu kantautor Chiladado iz Tuzle i harmonikaš-akordeonista Toni Pezzanov iz Skoplja.

Ove godine su putem konkursa odabrani i duo diđeridua i kahona Trance 'n' Dance koji funkcioniše na liniji Holandija-Srbija, kao i elektro-akustični Akshani Project iz Klagenfurta i Novog Sada.

- Umetnički žiri Festivala uličnih svirača je ove godine nastojao da odabirom umetničkih programa odgovori zahtevu specifične sredine kakav je petrovaradinski Gradić, uz želju da očuva izvorne vrednosti ulične umetnosti koja je zastupana na svim prethodnim izdanjima ove manifestacije. Odabrani izvođači će, kao što je i uobičajeno za ovu vrstu umetnosti, nastupiti na samim ulicama, trgovima i drugim prostornim celinama, bez pompeznih pozornica i u neposrednoj interakciji sa posetiocima, a svi programi će ponovo biti besplatni – poručuje se u saopštenju "Gradić festa", koji organizuje Umetnička asocijacija "Inbox" iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan