Lutalice napadaju stanovnike Begeča

Lutalice napadaju stanovnike Begeča

Meštani Begeča, kako kažu poslednjih nekoliko meseci ne mogu da žive od pasa lutalica. Navode da su napadi sve češći, a iz JKP "Zoohigijena" tvrde da da su dolazili u Begeč, ali da problem ne prave lutalice već vlasnički psi koji napuštaju dvorišta bez nadzora.

Pasa ima svuda i u čoporu presreću decu, mlađe i starije. Ulaze u dvorišta, trče, reže i laju na bicikliste, a često znaju i da ih ugrizu.

- U proteklih par meseci više puta pozivali zoohigijenu Novi Sad, obaveštavali komunalnu inspekciju da imamo problem sa psima lutalicama koji napadaju građane i nanose im teške i lake telesne povrede. U proteklih pola godine, nista nije urađeno - kaže Nikola Živanov, potpredsednik Saveta MZ Begeč

Veliki broj pasa koji krstare begečkim ulicama je usled agresivnog ponašanja primorao žitelje na to da prilikom odlaska do prodavnice, škole, posla ili ambulante, nose motke sa sobom, kako bi se odbranili od njih.

JKP "Zoohigijena" od početka godine dobilo je pet prijava iz Begeča po tom pitanju, tvrdi Đorđe Plavšić, šef novosadskog prihvatilišta za napuštene životinje. Ekipe su, prema njegovim rečima, svaki put izašle na teren, i uhvaćeno je 13 pasa. Kao najveći problem vidi nesavesne vlasnike životinja.

I dok se vaga čiji su begečki psi i ko zapravo treba da ih skloni sa ulice, oni na njima vladaju, dok kao po običaju, ispaštaju oni najmanje krivi za takvu situaciju.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan