Mačak Hektor poslužio za poslovnu ideju o psima (FOTO)

Mačak Hektor poslužio za poslovnu ideju o psima (FOTO)

Čini se da su poslednjih godina građani od držanja pasa napravili pomodarstvo. Mnoge porodice ili pojedinci žive u stanovima sa svojim četvoronošcima, koje često srećemo neobično odevene dok ih vlasnici šetaju po ulici. Za one koji iskreno obožavaju svoje ljubimce i žele da ih ovekoveče, postarala se mlada studentkinja iz Kikinde koja trenutno živi u Novom Sadu.

Naime, pre nekoliko meseci Ivana Erdeljan počela je da pravi 3D portrete pasa od merino vune, stakla, gline i boja. Ubrzo su preko društvenih mreža za njene rukotvorine saznali mnogi. Od tada je zatrpana narudžbinama kojih je sve više.

– Iako izrađujem pse, početna namera je bila da napravim portret svoje mačke Hektora. Do ideje sam došla preko interneta. Međutim, to je išlo dosta teško i prve radove sam bacila. Onda sam odlučila da se oprobam sa kucama. Imam prijatelje koji su vlasnici tri psa, pa sam uradila portrete njihovih ljubimaca. Kada sam im to poklonila, postavili su slike na društvene mreže i označili me kao autora. Iznenada, veliki broj ljudi počeo je da me kontaktira jer im se svidelo i hteli su da naruče – priseća se Ivana uz osmeh.


Ono što je počelo kao ideja za zabavu, preraslo je u posao. Talentovana Banaćanka otvorila je stranicu na Fejsbuku i Instagramu pod imenom "3D portreti Heles paws" i objavila fotografije svojih radova. Iako su u pitanju portreti pasa, naziv stranice je posvećen njenom mačku Hektoru, a njegova šapica je zaštitni znak biznisa.

 


– Potrebno je mnogo sati prilagođavanja i oblikovanja vune dok ne dobijem oblik glave i njuške kućnog ljubimca čiji portret pravim. Za izradu modela neophodno je najmanje tri fotografije kuce – spreda i levi i desni profil. Za jedan portret treba mi od tri do pet dana, a dnevno tome posvećujem najmanje osam sati rada –
objašnjava naša današnja sagovornica.

Osim 3D modela, pravi i ramove i pozadinu, a svaki model ima svoje ime po originalnom modelu psa. Do sada je izradila preko trideset portreta, a zahtevi za nove pristižu skoro svakog dana.


Ivana nije ni sanjala da će je namera da ovekoveči svog ljubimca odvesti do zarade. Zato planira da uskoro izradi portret svoje mačke Hektora, koji je bio inspiracija za odličnu poslovnu ideju.


Tekst: mojnovisad.com
Fotografije: mojnovisad.com i privatna arhiva Ivane Erdeljan

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan