Macura: Protesti ugrožavaju rad Hitne pomoći

Macura: Protesti ugrožavaju rad Hitne pomoći

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura ukazala je da protesti koji se već desetak dana održavaju na beogradskim centralnim ulicama otežavaju rad ove zdravstvene službe, jer se sporije stiže na odredišta. Učesnici protesta tvrde da se nikad nije desilo da kolona pravovremeno ne propusti vozilo.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da ne može da navede nijedan konkretan slučaj koji je bio problematičan, ali da je evidentno da službe Hitne pomoći sporije stižu na intervencije zbog višečasovnih protesta i da građani to treba da znaju.

"Nama je najfrekventnije doba dana upravo od 19 do 22 sata, a tada se odvijaju protesti", kazala je Macura i dodala da ekipama rad nije usporen samo u centru grada već i na lokacijama do kojih treba stići preko centralnih gradskih ulica koje su zatvorene zbog protesta.

"Tražimo alternativne pravce. Vodimo računa o svim pacijentima, ali ne možemo ni da ugrozimo živote učesnika protesta", kazala je Macura.

Macura je za Insajder.net navela da oni “ni na jedan način ne žele da utiču na građane koji protestuju, ali da u poslednjem periodu otežano rade“.

Na konstataciju novinarke Insajder.neta da je prilikom izveštavanja sa jednog od protesta u protekloj nedelji primetila da su kola Hitne pomoći prošla kroz kolonu demontranata praktično nesmetano, Macura navodi da “kretanje automobila Hitne pomoći kroz kolonu građana nije bezbedno“.

Nada Macura poručuje da Hitna pomoć nije ustanova koja vodi politiku, iako je ona lično među 650 javnih ličnosti koje su podržale kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbija, a posle čije pobede su počeli protesti građana u više gradova širom Srbije.

Učesnici protesta: Hitna pomoć nikada nije bila ni usporena

Učesnici “Protesta protiv diktature” su u saopštenju dostavljenom redakciji N1 pozvali Hitnu pomoć u Beogradu da nastavi sa normalnim kretanjem kao i dosad, budući da se, kako navode, nikad nije desilo da kolona pravovremeno ne propusti vozilo.

“Podsećamo, već nekoliko puta su kola Hitne pomoći prolazile kroz masu i nijednom nisu bila ni usporena. Takođe, vlast pozivamo da, umesto što se koristi ovakvim tehnikama političkog pritiska na demonstrante, i time direktno ugrožava živote ljudi kojima je pomoć hitno potrebna, prošeta do najbližeg doma zdravlja i vidi na koji način njihova politika sistematski uništava javnozdravstvo”, poručuje se u saopštenju poslatom sa zvanične mejl adrese “Protesta protiv diktature“.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mile

  pre 946 dana i 12 sati

  NADO, NADO...

  Oceni komentar:
  0
  0
istraživanje elektrovojvodina Dom zdravlja betanija bebe policija Hitna pomoć raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode novosadsko porodilište novorođenčad bez grejanja Republički hidrometeorološki zavod novosađani Isključenje struje dnevni horoskop bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Dom zdravlja Novi Sad bez struje isključenja struje jkp lisje horoskop sahrane novi sad jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci