Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, signal "Kanala 9" biće pušten večeras

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, signal "Kanala 9" biće pušten večeras

Nakon sastanka sa predstavnicama ministarstava kulture i telekomunikacija, Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i JP "Emisiona tehnika i veze", direktorka novosadske televije "Kanal 9" izjavila je da će prekinuti štajk glađu.

Kako prenosi Udruženje novinara Srbije, Pavlović je nakon sastanka koji je održan 30. maja  najavila da će istog dana u večernjim časovima pustiti signal ove televizije.

- Iz kancelarije državnog sekretara Aleksandra Gajovića izašla sam sa rečima da se nadam da je otpočeo proces usaglašavanja i izmena medijskih zakona koji će omogućiti lokalnim i regionalnim medijima da opstanu – rekla je Pavlović.

Kako prenosi Udruženje novinara Srbije, ona je na sastanku iznela probleme sa kojima se suočavaju lokalni i regionalni mediji, jer nemaju osnovne preduslove da izađu na tržište.

- Govorila sam o problemima sa nezakonitim taksama, problemima o projektnom sufinansiranju medija, nezakonitoj digitalizaciji, činjenicom da se piplmetrima ne meri gledanost lokalnih i regionalnih medijama, problemima koje imamo sa enumeracijom, kao i besplatnim reklamama koje dobijamo od države – kazala je Maja Pavlović.

Ona je istakla da su predstavnici ministarstava, REM-a i ETV-a saglasni da postoje ozbiljni problemi koje treba što hitnije rešiti i da im je žao što su procedure u Srbiji spore.

- Pozvali su da me da sve probleme iznesem udruženjima, a njih da se uključe u izradu Medijske strategije na osnovu koje će se menjati i medijski zakoni – rekla je direktorka "Kanala 9".

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, pomoćnice ministra Slavica Trifunović i Irina Reljin, čelni ljudi stručnih službi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i REM-a, kao i v.d. direktor ETV-a Branko Gogić, navedeno je u saopštenju UNS.

Maja Pavlović je juče poslala ministarki pravde Neli Kuburović molbu za sastanak, na kom bi joj iznela probleme koji u medijskoj sferi postoje kao posledica neefikasnog rada sudstva.

- Sutra ćemo pisati Ministarstvu prosvete i tražiti sastanak i sa njima na kom bismo razgovarali o tarifama SOKOJ-a i OFPS-a – najavila je Pavlović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan