Majka maloletnika koji je zapalio beskućnika puštena iz pritvora

Majka maloletnika koji je zapalio beskućnika puštena iz pritvora

Nakon samo jednog dana iza rešetaka, majka dvanaestogodišnjaka koji je 13. decembra prošle godine zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića (64), puštena je na slobodu.

Njen branilac po službenoj dužnosti žalio se na rešenje o određivanju pritvora, a vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu je rešenjem ukinulo odluku, pa je D. J. puštena na slobodu. Majci je, inače, na predlog Osnovnog tužilaštva 2. februara, posle saslušanja, određen pritvor da bi se obezbedilo njeno prisustvo za nesmetano vođenje postupka. Za njom je tri puta bila raspisana potraga, jer su se pozivi za saslušanje vraćali sa obaveštenjem da nisu mogli da budu uručeni, jer se ne nalazi na prijavljenoj adresi.

Zbog onoga što je učinio njen dvanaestogodišnji sin, koji posle nemilog događaja smešten u Dom za maloletnike u Pančevu, protiv D. J. biće podneta krivična prijava za zanemarivanje i zapuštanje deteta. U sudu se protiv nje već vodi postupak, zbog identičnog krivičnog dela. Prvi proces je poveden na osnovu krivične prijave policije 27. aprila 2016., jer se maloletnik sumnjiči da je učestvovao u jednom razbojništvu.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan