"Mala otkrića" Aleksandra Zografa na brodu Cepelin

"Mala otkrića" Aleksandra Zografa na brodu Cepelin

Novosadski književni festival "Razgovori o ljubavi (prema čitanju)" na brodu Cepelin" u četvrtak, 4. maja u 20 sati predstavlja knjigu stripova Aleksandra Zografa "Mala otkrića"

U pitanju je nova kolekcija storija koje su prvobitno objavljene u listu Vreme.

U predgovoru ovog izdanja, autor je zapisao: "Kada sam započeo da radim na stripovima za nedeljnik Vreme, a bilo je to 2003. godine, nisam imao pojma kuda sve to vodi. Zapravo, nisam ni imao vremena da razmišljam, jednostavno sam svo raspoloživo vreme provodio koncipirajući nove priče prema temama koje su me tog momenta zaokupljale, i zatim sve to ucrtavao u table svojih stripova,i tako svake nedelje unedogled. Iako je svaka storija bila celina za sebe, ispostavilo se da je postojao krug tema koje sam obrađivao – opisi mesta gde sam putovao, članci i fotografije koje sam pronašao na buvljim pijacama... Jedno od najvećih zadovoljstava za koje znam je radost otkrića. To je radost koju možemo da iskusimo na dnevnom nivou, i to ni u čemu ne umanjuje zadovoljstvo velikih životnih uvida, snažnih, burnih doživljaja koji menjaju pravac vašeg života. Ideja je da prosto dozvolite sebi da se prepustite užitku u malim stvarima, koja su, tokom ljudske putanje ovim životom, načičkana svuda po stazama kojima prolazimo."

Razgovor sa Aleksandrom Zografom vodi Zoran Paunović.                         

Saša Rakezić, koji crta stripove pod pseudonimom Aleksandar Zograf, po svom radu je već od početka devedesetih postao poznat ne samo u Srbiji, već i u zemljama gde su zbirke njegovih stripova bile objavljivane - ukupno pedesetak izdanja koja su se pojavila u S.A.D., Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Portugaliji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Japanu i drugde. Gost brojnih festivala, svoje radove je predstavio i na samostalnim izložbama, od Rima i Pariza, do San Franciska i Sijetla. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad radosne vesti horoskop almaško groblje bez vode raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje isključenja struje betanija elektrovojvodina štrand gradsko groblje matična knjiga rođenih jkp novosadska toplana novosadsko porodilište porodilište bez struje Miloš Vučević horoskopski znaci raspored sahrana novi sad bebe sahrane novosađani dunav havarija na vodovodu RHMZ servisne informacije EPS novorođenčad vremenska prognoza novi sad