Mala Zoja dobija ulicu u Novom Sadu, ulice dobijaju i glumci, a Vlada Divljan prolaz

Mala Zoja dobija ulicu u Novom Sadu, ulice dobijaju i glumci, a Vlada Divljan prolaz

Na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi jednoglasno je prihvaćen predlog Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu da jedna ulica dobije naziv po akademiku profesoru doktoru Slavku Borojeviću, našem istaknutom naučniku iz oblasti agronomije. Takođe jednoglasno, prihvaćen je i predlog Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece da se jedna ulica nazove po maloj Zoji Mirosavljević koja je u svojoj devetoj godini preminula od veoma teške i retke Batenove bolesti. Ukoliko Skupština Grada usvoji ove predloge dve ulice u Veterniku, parcela broj 2581/3 i 3418/2 dobiće ove nazive.

Prihvaćeni su i predlozi da se ulica Sajlovo 13 nazove po Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru na svetu i učesniku Solunskog fronta, da se ulica Sajlovo 19 nazove po našem istaknutom glumcu Ljubomiru Ljubi Tadiću, a da se ulica Sajlovo 37 nazove po poznatom glumcu Dragomiru Bojaniću Gidri.

Članovi Komisije danas su prihvatili i nazive za dva prolaza u Novom Sadu i to da se prolaz u Ulici Zmaj Jovinoj broj 28 nazove po nedavno preminulom muzičaru Vladi Divljanu, a prolaz između Bulevara Mihajla Pupina i Trga galerija da se nazove po dr Petru Mikiću Braci.

Sve ove predloge razmatraće odbornici na jednoj od narednih sednica Skupštine Grada i doneti konačnu odluku o njima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan