MALI: "Devedeset devet odsto sam siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane"

MALI: "Devedeset devet odsto sam siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane"

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za Radio-televiziju Srbije da je 99 odsto siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane od 1. januara naredne godine. Dodaje da će se nakon razgovora sa MMF-om, u naredne dve nedelje, znati i koliko će to povećanje biti.

Siniša Mali je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se od 1. januara povećava minimalna cena rada, kao i penzija za 5,9 odsto.

– Tema sa MMF-om je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru – rekao je ministar finansija za javni servis.

Konkretnije informacije znaće se u narednih nekoliko dana, dodao je Mali:

– MMF je tu u naredne dve nedelje, do kraja njihove misije znaćemo tačno kako izgleda budžet za 2021. godinu i koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru.

Kada je o izboru nove Vlade Srbije reč, ministar je rekao da će ceo proces oko izbora nove Vlade biti završen u naredne dve nedelje.

Mali je najavio da će početkom naredne sedmice biti održana još jedna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke.

– Odmah nakon toga se ulazi u Skupštinu, konstituisanje Skupštine, novi zakon o Skupštini i Vladi. Novog mandatara očekuje izbor novih članova Vlade, ko će koji resor da vodi – dodao je Mali.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan