Mali privrednici najavljuju protest i traže otpis poreza

Mali privrednici najavljuju protest i traže otpis poreza

U istom danu kada je Krizni stab predložio nove mere koje podrazumevaju da ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom nikako, oglasili su se mali privrednici.

Nezadovoljni dodatnim ograničenjima i sve većim gubicima, udruženja privrednika najavljuju i proteste. Udruženje Zaštitnik privrednika i preduzetnika Srbije se obratilo saopštenjem, prenosi portal nova.rs. Oni zahtevaju otpis poreza i doprinosa za mesece za koje su isplaćeni minimalci ili deo minimalaca (otpis, a ne dug), pomoć ugroženim sektorima u skladu sa padom prihoda i merama ograničenja koje su im nametnute.

Takođe, traže pravedan model uvođenja frilensera u poreske tokove, promenu poreskog sistema na progresivan, pravedniji i transparentniji način uključujući ukidanje kategorije “akontacija poreza na dobit” i podizanje minimalaca na način da bruto ostane isti, a porezi i doprinosi da ne prelaze ukupno 10% jer smatraju da će se na taj način dići standard onima koji najmanje zarađuju, a razlika će se preliti u potrošnju. Među zahtevima su i uvođenje progresivnih poreskih stopa, prestanak korišćenja inspekcija kao sredstvo iznude, stopiranje novih i parafiskalnih nameta kao što je eko taksa koja se ne koristi za ekologiju i jednaka primena zakona za sve.

Celo saopštenje u kojem između ostalog navode u koliko teškim uslovima posluju, da će 200.000 ljudi ostati bez posla, kako država ignoriše "crno tržište", a nagrađuje strane investitore, možete pročitati na linku.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 1290 dana i 14 sati

  Koga je bilo briga za ugostitelje devedesetih i nama je falilo svega pa nas niko nije stitio ili otpisivao dugove ko nemoze da placa neka zatvori kao sto je i meni receno tako da mi nije zao sadasnjih ugostitelja.Neka vrate drzavi ono sto su utajili na porezu na promet posto svi prijavljuju samo 40%prometa.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Sloba

  pre 1290 dana i 12 sati

  Milane, pobogu ! ! Kakav si ti čovek !

  Oceni komentar:
  1
  1