MALI: Veliko i realno povećanje penzija od januara

MALI: Veliko i realno povećanje penzija od januara

Od 1. januara sledeće godine penzije će biti veće za 5,9 odsto, na osnovu švajcarske formule, najavio je ministar finasija Siniša Mali.

"Lepa vest za naše penzionere", rekao je Mali nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, prenosi Nova.rs.

To je veliko i realno povećanje, istakao je Mali.

Odgovarajući na konstatacije da se penzije podižu po zakonu, a ne na osnovu toga što je predsednik Vućić tako rekao, Mali navodi da je taj zakon neko trebalo da predloži i donese.

Situacija u budžetu je stabilna. Idemo i sa povećanjem minimalca od 6,6 odsto i sa povećanjem penzija od 5,9 odsto. Novca za to u budžetu imamo – rekao je Mali.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je Srbija prošlu godinu završila među najboljim ekonomijama na svetu, a ovu godinu tako nastavlja, bez obzira na to što je pandemija.

On napominje da retko gde u svetu možete da čujete da se povećava minimalna cena rada, a Srbija to ima.

Dodao je i da se ne menja i ne odustaje od plana da prosečna plata u Srbiji bude 900 evra.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Zo

    pre 1290 dana i 16 sati

    E bas mu "hvala" na povecanju penzija od 5.6 posto. Na 15000 ce bas biti povecanje. Bice mi mnogo mogu sok da dobijem od toliko novca. Pa ima li on obraza. Mojih 700 din nek zadrzi slobodno i da detetu dzeparac.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Maks

    pre 1290 dana i 10 sati

    Ljudi bez imalo empatije za druge od pohlepe i to je mnogo kao da dele iz svog djepa. Dali oni znaju gde zive i kako zivi narod u ovoj napacenoj zemlji . Za svoj posteni rad od 35god udeli ce neku sicu. Srbijo stidise!

    Oceni komentar:
    0
    1