MALI: Više od dva miliona građana prijavilo se za pomoć od 100 evra u prvih 12 sati

MALI: Više od dva miliona građana prijavilo se za pomoć od 100 evra u prvih 12 sati

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali je objavio da je broj prijavljenih za pomoć od 100 evra premašio dva miliona.

On je na svom Instagram nalogu objavio da je broj prijavljenih građana za pomoć od 100 evra premašio dva miliona danas do 20 časova, odnosno za prvih 12 sati od kada je omogućeno onlajn prijavljivanje.

Prijave se vrše veoma brzo i jednostavno putem portala idp.trezor.gov.rs. Želeli smo da na ovaj način pružimo podršku građanima i da pokažemo da uvek mogu da se oslone na svoju zemlju – napisao je Mali na Instagramu, a prenose "Večernje novosti".

Podsećamo, od danas, 13. maja možete putem interneta da aplicirate za pomoć od 100 evra. Ukoliko to još niste uradili, možete to učiniti klikom na link idp.trezor.gov.rs.

Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne – navodi se u saopštenju.

Kako smo ranije javili, za prva tri sata, pravo na ovu pomoć je zatražilo pola miliona građana a čini se da se taj trend i nastavlja. 

U petak, 15. maja će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja, podsećaju "Večernje novosti".

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan