"Mame Novosađanke" organizuju plesnu radionicu i peti "Mamin bazar"

"Mame Novosađanke" organizuju plesnu radionicu i peti "Mamin bazar"

Udruženje "Mame Novosađanke" organizuje još jednu besplatnu radionicu na Štrandu namenjenu deci, mamama i tatama, kao i peti po redu “Mamin bazar”.

U četvrtak, 25. avgusta, od 18 do 20 časova, na glavnom platou Štranda, udruženje "Mame Novosađanke" organizuje plesnu radionicu koja se zove "Plešite sa nama" u okviru "Opuštenog četvrtka" – serije besplatnih radionica na Štrandu namenjenih deci i roditeljima.

Radionicu će držati Atila Rozmaring, instruktor plesa, uz svoje male i velike asistente iz plesne škole Queen. Kako se navodi u saopštenju, sve koji dođu očekuju veseli letnji ritmovi salse, baćate, kizombe, kao i line dance idealan za one koji nemaju partnera. Svi će imati priliku da nauče osnovne korake pojedinih plesova, dobro se zabave i prepuste masovnim pozitivnim vibracijama.

U subotu, 27. avgusta, od 16 do 21 sati, u dvorištu Sokolskog društva Vojvodina, poznatijeg kao Partizan I, biće održan peti po redu “Mamin bazar”.

Manifestacija “Mamin bazar”, predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji i regionu koji omogućava da oko 150 mama izlagača proda, pokloni i zameni svoju i dečiju polovnu odeću, igračke, bebi opremu i školske udžbenike, a posetiocima da tu istu robu kupe po veoma povoljnim cenama.

Prodavci polovnih, ali očuvanih stvari biće majke iz Facebook grupe Mame Novosađanke, koje su unapred prijavile učešće, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme porodicu povoljnim stvarima.

Tema predstojećeg Bazara je “Početak školske godine”, pa će se posetiocima predstaviti privatni vrtići i škole, škole jezika, računara, plesa i sportića, produženi boravci za decu, farmaceutske kuće.

Takođe, štand će i ovog puta imati Dom zdravlja "Novi Sad", sa prisutnim lekarima – pedijatrom i ginekologom i patronažnom sestrom, koji će mamama deliti medicinske savete iz svojih oblasti.

Decu očekuju razne kreativne radionice, a posebna atrakcija biće sportski poligon, gde će se održati promotivni plesni trening, prelazak poligona, pecanje ribica na magnet, gađanje plastičnih časa jastukom, nastupi plesnih i sportskih školica...

Savetovalište za dojenje Udruženja "Roditelj" će u okviru "Maminog bazara" održati besplatnu radionicu dojenja s početkom u 17 sati.

"Mamini bazari" poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta biće organizovane dve humanitarne akcije, na kojima će moći da učestvuju svi posetioci. Prva akcija odnosi se na prikupljanje potrepština za Svratište za decu ulice. Najpotrebniji su im slatkiši i grickalice za užinu, potom školski pribor i na kraju odeća i obuća. Stvari za njih građani će moći da ostave na štandu koji će biti posebno obeležen. Pored toga, građani će moći da pomognu akciju prikupljanja starih i novih knjiga za osnivanje Srpske Pravoslavne biblioteke i čitaonice u srpskom selu Deska u Republici Mađarskoj, a koju su pokrenuli Veliki tamburaški orkestar "Vasa Jovanović" KUD "Svetozar Marković", ansambl "Zorule", "Novosadski klub" i Ženska pevačka grupa "Bilbil" iz Novog Sada.

Takođe, "Mame Novosađanke" podržavaju mnoge druge plemenite akcije i organizacije, pa će se sa svojim humanitarnim radom predstaviti i Udruženje građana "Vera ljubav nada", kao i ŠOSO Dr Milan Petrovic sa svojim rukotvorinama.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan