Mame Novosađanke plesale na Štrandu (FOTO)

Mame Novosađanke plesale na Štrandu (FOTO)

U organizaciji udruženja Mame Novosađanke, juče je na glavnom platou Štranda održana plesna radionica pod nazivom "Plešite sa nama". Oko tridesetak sugrađana je uz podršku pubile, od 18 do 20 sati vežbalo latino-američke plesove.

Prema rečima instruktora i direktora škole plesa "Queen", Atile Rozmaringa (slika dole), učili su se koraci za kizombu, baćatu, salsu, kao i razni latino linijski plesovi za učesnike bez partnera.

- Uglavnom dolaze žene da igraju, jer još uvek postoje predrasude da ples nije za muškarce, ali ja aktivno radim na tome da to suzbijem. Najviše se boje oni koji se stide, ali na takve osobe i ciljam. Već 26 godina se bavim ovim poslom i mogu da kažem da većina ljudi nauči dovoljno kako bi sa osmehom i opušteno izašla na binu. Novosađani znaju plesati, samo je bitno da se opuste. Kada nauče da igraju, muškarci se lakše odluče da ostanu u plesnom zagrljaju – objašnjava sa osmehom na licu Atila.


Da se kroz ples stvara i ljubav, dokazuje i primer jedne mame iz udruženja, koja je svog budućeg supruga upoznala tokom igre.

Sinoćnja radionica je održana u okviru "Opuštenog četvrtka" – serije besplatnih radionica na Štrandu namenjenih deci i roditeljima u organizaciji udruženja Mame Novosađanke.

U SUBOTU, 27. avgusta, od 16 do 21 sat, u dvorištu Sokolskog društva Vojvodina, poznatijeg kao Partizan I, udruženje organizuje peti po redu “Mamin bazar”. Oko 150 mama izlagača prodavaće, poklanjaće i menjaće svoju i dečju polovnu odeću, igračke, bebi opremu i školske udžbenike. Posetioci će moći  tu istu robu da kupe po veoma povoljnim cenama.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan