Manifestacija "Dani matematike" od srede do subote u Novom Sadu

Manifestacija "Dani matematike" od srede do subote u Novom Sadu

Manifestacija "Dani matematike" održaće se od 12. do 15. decembra na više lokacija u Novom Sadu.

Program će početi u sredu, 12. decembra u 13 sati, u Rektoratu Univerziteta. Posetioci će u okviru četvrtog Simpozijuma "Savremeni problemi matematike" čuti četiri predavanja vrhunskih srpskih matematičara: dr Miloša Kurilića (PMF, Novi Sad), dr Zorana Petrića (Matematički institut SANU), dr Marka Nedeljkova (PMF, Novi Sad) i dr Silvie Ghilezan (FTN, Novi Sad). Predavanja su namenjena matematičarima, profesorima, nastavnicima, studentima i ambicioznim srednjoškolcima-maturantima. 
 
U četvrtak, 13. decembra u 13 sati, u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" profesor dr Đura Paunić će održati predavanje "Velika Fermaova teorema – 25 godina od dokaza".
 
Program manifestacije se nastavlja u subotu, 15. decembra, na Prirodno-matematičkom fakultetu. Izložba plakata srednjoškolaca pod nazivom "Matematička galerija" je ove godine posvećena vezi između matematike i umetnosti, i može se posetiti od 9 sati. Dodela nagrada autorima najboljih plakata je u 12 sati u Amfiteatru 1 PMF-a.
 
"Novosadski matematički seminar", koji je akreditovan kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, počeće u subotu u 9 sati. Prijavljeni učesnici će pre podne imati prilike da slušaju predavanja profesora dr Dragana Mašulovića, dr Borisa Šobota, dr Petra Đapića, dr Siniše Crvenkovića i dr Đurđice Takači. Popodne je rezervisano za radionice seminara. Radionice vode profesori koji imaju dugogodišnje iskustvo u srednjoškolskoj nastavi matematike: Kaja Maričić, Sandra Tomašević, Ljubica Dejanović i Mirjana Jovanović.
Program se završava skupštinom Društva matematičara Novog Sada.
Organizatori manifestacije "Dani matematike u Novom Sadu" su Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog sada i Srpsko naučno matematičko društvo.
 
Detaljan program manifestacije pogledajte OVDE. 
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan