Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" otvorena u biblioteci na gradskom kupalištu

Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" otvorena u biblioteci na gradskom kupalištu

Deveto izdanje manifestacije ''Pod krošnjama na Štrandu'' koje organizuju Heror Media Pont, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, otvoreno je u Biblioteci na Štrandu.

Tokom leta biće organizovane radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene deci od 5 do 12 godina, svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

Kao još jedan vid organizovanja kvalitetnih programa koje deca mogu da pohađaju u slobodno vreme, ova manifestacija polako postaje lepa tradicija. Njena velika vrednost je što promoviše različitost i što pruža priliku mladima da se druže i uče jezike. Znanje jeste najveće bogatstvo, dobra komunikacija kreira dobre odnose i učvršćuje veze između ljudi, i dobro je da deci u najranijem uzrastu na to skrenemo pažnju. Drago mi je što na realizaciji ovog programa sarađuju ustanove i organizacije uz podršku Evropske unije i što zajednički doprinose popularisanju pravih vrednosti na putu ka humanijem i boljem društvu – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.


Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik.
Za mlade od 13 do 19 godina organizovan je kurs rumunskog jezika koji se održava tokom jula. Takođe, u okviru jezičkih radionica, organizovano je i mini predavanje o Evropskoj uniji, prilagođeno uzrastima grupa koje pohađaju program ''Pod krošnjama na Štrandu''.


Kliknite na sliku za veću rezoluciju


Na dan otvaranja manifestacije, nakon prvih radionica za "male" i "velike", od 20 časova promovisana je knjiga "Mostovi prijateljstva" autora Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva, koji je izabran za jednog od najboljih edukatora Srbije u 2020. godini. Predgovor za tu knjigu napisao je Rade Šerbedžija, a izdavač je Heror Media Pont.

Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, a održava se uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i organizacija Donaubrücke Neusatz i Ecocivilisation.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan