Manifestacija "Slatka jesen novosadskih preduzetnika" u petak na FIMEK-u

Manifestacija "Slatka jesen novosadskih preduzetnika" u petak na FIMEK-u

Udruženje "Libertas", pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, organizuje Manifestaciju "Slatka jesen novosadskih preduzetnika", koja će se održati u petak, 17. novembra, sa početkom u 10 časova, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu – FIMEК, u amfiteatru "Prof. dr Slavko Carić".

Manifestacija "Slatka jesen novosadskih preduzetnika" ima za cilj da doprinese promociji preduzetništva u pčelarstvu kroz podizanje svesti i unapređenje znanja o ulozi i značaju pčelarstva u poljoprivrednoj proizvodnji, o potrebi umrežavanja i unapređenja proizvodnje, odnosno proizvodnje meda sa većom dodatom vrednosti, uvođenjem inovacija i povećanjem kvaliteta u skladu sa zahtevima inostranog tržišta.

Cilj manifestacije je da ukaže na benefite bavljenja pčelarstvom, sa akcentom na proizvodnju i kvalitet proizvoda; da ojača međuinstitucionalnu saradnju pčelara i poljoprivrednika kroz teorijska i praktična predavanja; i da ukaže na potrebu intenzivnije zaštite pčela od trovanja pesticidima kako bi se povećali prinosi pčelara i zemljoradnika. Promocijom preduzetništva, kroz inovativni pristup pčelarstvu, uticaće se, kako na održivost proizvodnje, tako i na negovanje zdravih stilova života i veće prinose u poljoprivrednoj proizvodnji.


Manifestaciju će otvoriti predstavnici Udruženja "Libertas", dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša i predstavnici Grada Novog Sada. O značaju manifestacije govoriće i predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" iz Novog Sada, kao i predsednik Udruženih poljoprivrednika Srbije.

Predavači će držati predavanja o činiocima razvoja pčelarske proizvodnje, rizicima u pčelarskoj proizvodnji, preduzetništvu u pčelarstvu, mogućnostima organske proizvodnje meda u Vojvodini, evropskim podsticajnim merama razvoja ovog sektora, specifičnim zahtevima evropskog tržišta, kao i mogućnosti dodatnih finansijskih podsticaja za razvoj i unapređenje meda sa geografskim poreklom.

Manifestacija je otvorenog karaktera i ulaz je slobodan za sve posetioce.

PROGRAM MANIFESTACIJE


Svečano otvaranje – 11 časova:

• Uvodna reč: Prof. dr Dragan Soleša

• Pozdravna reč: predstavnici Grada Novog Sada


Predavanje – 12 časova:


• Prof. dr Radivoj ProdanovićFunkcionalna hrana i njen značaj u ishrani savremenog čoveka


Predavanje – 13 časova:


- Prof. dr Jelena BoškovićPrimena tehnologije genetičkog inženjeringa u poljoprivredi i uticaj na životnu sredinu


Okrugli sto "Značaj umrežavanja preduzetnika" – 14 časova:

• Miša Čupić – Društvo pčelara "Dr Jovan Živanović" 

 Svetozar Murgaški – Udruženi poljoprivrednici Srbije

•  Dipl. ing. Sergej Vujačić – voćar

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan