Manifestacije "Interfest" i "Ukusi Vojvodine" od 10. do 13. septembra na Ribarskom ostrvu

Manifestacije "Interfest" i "Ukusi Vojvodine" od 10. do 13. septembra na Ribarskom ostrvu

Udruženje "Interfest" iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija "Međunarodni festival vina Interfest" i "Festival gastronomije Ukusi Vojvodine" da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu.

Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana "Gastro pub Berta" na Ribarskom ostrvu i to tako što će 10. i 11. septembar biti rezervisani za ljubitelje vina, a 12. i 13. septembar za manifestaciju "Ukusi Vojvodine".

Zbog situacije s korona virusom, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera.

– "Interfest festival vina" je već dva puta od juna meseca odložen, a "Ukusi Vojvodine" su u kalendaru manifestacija planirani za 12. i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se Novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove, med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta "Gastro paba Berta" pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima – navodi se u saopštenju. 


Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice).

– Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve. Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi – navode organizatori. 

Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.


"Festival vina Interfest" biće otvoren od 17 do 22 časa (10. i 11. septembra) ,na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a "Festival Ukusi Vojvodine" je otvoren naredna dva dana (12. i 13. septembra) od 12 do 20 časova.

– Dođite da uživamo u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu između dunavskih talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muziku i drage ljude. Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato još jednom apelujemo na strpljenje kako bi svi koli žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale – kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ns

  pre 665 dana i 23 sata

  Pa zar mora sve da se ispolitizuje zarad profita?Cuj takva manifestacija se odruzava u privatnom restoranu!Valjda je logicno zbog korone da se odrzava na otvorenoj gradskoj povrsini.Nista vise nema smisla u ovoj drzavi

  Oceni komentar:
  0
  5