MANJE GUŽVE U KCV: Kontrola antikoagulantne terapije i na tri punkta u domovima zdravlja

MANJE GUŽVE U KCV: Kontrola antikoagulantne terapije i na tri punkta u domovima zdravlja

Deo važnog posla od 10. aprila prenesen i u ambulante Doma zdravlja "Novi Sad".

Kako bi se postojeće gužve u laboratoriji smanjile i time olakšalo pacijentima da koriste laboratorijske usluge, Klinički centar Vojvodine javlja da je ambulantu za kontrolu antikoagulantne terapije otvorio i na tri punkta Doma zdravlja "Novi Sad", tako da osigurancici sa područja Novog Sada ovu uslugu, od 10. aprila, mogu koristiti i u domovima zdravlja na Limanu, Novom Naselju i domu zdralja Zmaj Ognjena Vuka, a gde će u narednih par meseci raditi lekari Кliničkog centra Vojvodine.

Ovaj dogovor КC Vojvodine i Doma zdravlja "Novi Sad" u značajnoj meri će smanjiti gužve u prijemnoj laboratoriji КCV, poručuju iz te zdravstvene ustanove.

Zakazivanje pregleda i kontrole antikoagulantne terapije korisnici mogu vršiti na brojeve telefona:

• 021 484 3786
• 021 484 3964
• 021 66 11 391
• 021 66 10 102

PREKO TRI MILIONA ANALIZA GODIŠNJE

Centar za laboratorijsku medicinu КCV je visokospecijalizovana ustanova koja obezbeđuje kompletnu laboratorijsku dijagnostiku za sve Кlinike i druge organizacijske jedinice Кliničkog centra a u delu specijalizovane laboratorijske dijagnostike i za sve ambulantne bolesnike Južnobačkog okruga a za neke analize i šire. Laboratorije Centra raspolažu savremenom opremom i automatizovanim sistemima, tako da se godišnje u laboratorijama uradi više od 3.000.000 analiza, sa tendencijom stalnog porasta.

U okviru Centra, odnosno prijemne laboratorijske službe, organizovana je i ambulantna služba za kontrolu antikoagulantne terapije, koja podrazumeva i prethodnu laboratorijsku analizu i koja dnevno primi od 330-380 pacijenata, tako da prijemna laboratorijska služba svakodnevno primi od 700 do 800 ambulantnih pacijenata.

Nažalost uzorkovanje biološkog materijala za većinu laboratorijskih analiza se mora vršiti našte, to jest u jutarnjim časovima, što vremenski ograničava prijem i doprinosi stvaranju gužvi upravo u tim jutarnjim časovima. U KCV se nadaju se da će se ovim projektom otvaranja ambulanti za kontrolu antikoagulantne terapije u prostorijama Doma zdravlja postojeće gužve u prijemnoj laboratoriji КCV smanjiti i samim tim laboratorijske usluge učiniti pristupačnijim svim korisnicima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu sahrane servisne informacije novi sad radosne vesti horoskopski znaci novorođenčad porodilište jkp lisje dunav betanija bez vode matična knjiga rođenih bez struje Novosadska toplana servisne informacije almaško groblje bebe gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad isključenja struje Miloš Vučević horoskop telep elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ gradsko groblje EPS jkp novosadska toplana