Martinu Lavu je potrebna pomoć, budite i vi njegov super heroj

Martinu Lavu je potrebna pomoć, budite i vi njegov super heroj

Nedeljama unazad mogli ste da primetite da, nekad sama, nekad u društvu raznih pomoćnika, jedna žena stoji na Trgu slobode i prikuplja novac za lečenje jednog dečaka.

U pitanju je Martin Lav Nikolić o čijoj bolesti i sindromu od kog boluje jedini u Srbiji možete pročitati na sajtu Fondacije Budi human

Zahvaljujući divnim, humanim ljudima, Martin Lav nije sam.  

Dragica živi u Zrenjaninu i skoro svaki dan posle posla dolazi u Novi Sad kako bi pomogla da se sredstva za ovog dečaka koji nema ni dve godine što pre skupe.

Počela sam da radim još za malu Lenku, pa onda sam nastavila zbog ćerke od mog druga i drugarice iz Zrenjanina Tare Stojančev koja je još uvek u Fondaciji. Radim ovo već 4,5 godine. Za Martina Lava sam videla da je baš hitno, stupila sam u kontakt sa njegovom mamom i rekla joj da ću raditi neko vreme za njega kako meni obaveze i vreme dozvoljavaju. U Zrenjaninu sam bazare radila za mnogu decu sa drugaricom Slađanom Velaga Praštalo i, naravno ljudi koji su donirali razne stvari, a u Novom Sadu sarađujem sa Emilijanom Markovićkazala je Dragica za portal Moj Novi Sad.


Ona napominje i da ne bi mogla ovoliko da se angažuje da nema pomoć i podršku svojih roditelja i supruga koji brinu o njihovo dvoje dece dok je ona u Novom Sadu, mada joj i majka često pravi društvo i pomaže u prikupljanju pomoći za Martina Lava.

Takođe, veliku pomoć pružaju i građani koji naprave i doniraju kolače, kokice.. , knjige, igračke i druge stvarčice kojima budu nagrađeni donatori.


Oko Martina Lava se angažovao čak i Spajdermen koji je došao iz Beograda na jedan rođendan, ali je obećao ženama koje su tada prikupljale novac da će se vratiti.

Stvarno se pojavio za sat i po, privukao je ogromnu pažnju, skakao je, popeo se na spomenik, igrao se sa decom, a i sa odraslima, puštao je muziku, razgovarao sa svima... I pomogao da prikupimo jedan mali deo para za lečenje – napisala je tada Novosađanka Anna B.


Spajdermenu se pridružila i princeza Elza i dodatno animirala prisutne devojčice na Trgu.A angažovao se čak i jedan pas.


Svako ko pomogne da ovaj dečak, a i drugi korisnici fondacija u kojima se prikuplja novac za lečenje budu korak bliži svom cilju su heroji, zato, iskoristite priliku, budite i vi heroj dana, zastanite kod ovog humanog štanda i pomozite. Obećavamo vam da ćete se osećati bolje. 

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete lično, a želite da pomognete, pošaljite SMS 1503 na broj 3030 ili uplatite novac na račun: 160-6000001670866-23. 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan