Medicinski deo kriznog štaba nije zadovoljan donetim merama, bilo je sučeljavanja stavova

Medicinski deo kriznog štaba nije zadovoljan donetim merama, bilo je sučeljavanja stavova

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba "nezadovoljan" merama koje su danas usvojene na sednici jer je trebalo da budu zabranjeni kontakti na tri nedelje kako bi prenošenje virusa bilo sprečeno.

– Sednica je bila dosta energična i bilo je sučeljavanja stavova. Mi smo nezadovoljni jer smo tražili mere koje će obezbediti smanjenje kontakata, a zabrana kretanja nikad nije bila opcija – rekao je Tiodorović za Radio televiziju Srbije i dodao da je propušten pravi trenutak u donošenju mera

Epidemiolog je naglasio da je glavni razlog pogoršanja epidemiološke situacije nadzor i kontrola mera jer to utiče i na pojavu novih žarišta u Srbiji.

– Važno je kontrolisati postojeće mere. Bitno je koliko i lokalna zajednica sprovodi mere, tamo gde se one poštuju, tamo je manji broj zaraženih – kazao je Tiodorović.

Komentarišući britanski soj korona virusa, on je rekao da je pristuan do 30 odsto u ukupnom broju pozitivnih.

Prema njegovim rečima, i zdravstveni sistem i građani u Srbiji su "na ivici snage" jer epidemija previše dugo traje, ali je potrebno da se svi pridržavaju mera da bi se epidemija zaustavila.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanka

  pre 480 dana i 8 sati

  Britanski soj je prisutan jer ste pustili da ljudi dodju iz Engleske bez testiranja i onda ih pustili da idu gde su hteli. Sad pokusavate da svalite krivicu na narod! Mora da postoji testiranje na granici, i svako ko je pozitivan pod pretnjom zatvorske kazne mora da bude u strogom karantinu. Sad smo vam svi mi krivi a pre mesec dana sam citala o paru koju je dosao iz Engleske sa tim virusom i kako se supruga zalila da je muzu "bas lose". Ko zna koliko je jos zarazenih doslo i posetilu svu rodbinu i restorane koje su stigli. Sad svi mi koji smo sedeli u stanu bukvalno godinu dana treba da trpimo posledice????

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Neuro Lingvistika i Programiranje

  pre 480 dana i 5 sati

  Mene više brine eskimski soj.
  Ako se naviknemo na ove postojeće, moraće da puste opet neki novi, da se plašimo kako i dolikuje.
  Ovamo kao, soj mutira, a onamo u New Yorku, Robert E. Gallo sa 20 saradnika vredno radi na mutacijama i puštanjima.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • B54

  pre 478 dana i 17 sati

  Pa podnesi ostavku, ako si nezadovolan radom Kriznog štaba.
  To je dostojanstveno.
  Ali ne, ti moraš da čuvaš radno mesto ćerke koju si namestio za pomoćnika KBC Niš, ljigo, ljigava....

  Oceni komentar:
  0
  2