Medicinski deo Kriznog štaba zahtevao nove mere, Brnabić odbila

Medicinski deo Kriznog štaba zahtevao nove mere, Brnabić odbila

Medicinski deo Kriznog štaba je na današnjoj sednici predložio da se uvede najmanje deset dana zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćenje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti osim esencijalnih u vezi sa hranom, gorivom i lekovima i uslužnih medicinskih i zanatskih delatnosti i ukoliko to rezultira smanjenjem broja zaraženih onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica.

Međutim, premijerka Ana Brnabić je istakla nakon sednice da se nastavlja sa postojećim merama, iako je medicinski deo zahtevao usvajanje mnogo restriktivnijih mera. Ona je dodala, da je epidemiološka situacija u Srbiji juče i danas nešto bolja iako su brojke i dalje tako velike da to ne izgleda tako, prenosi "Danas".

− Te restriktivnije mere bi dovele do bržeg smanjenja broja zaraženih, ali i do toga da stane imunizacija. Imunizacija sada ide jer su ljudi shvatili ličnu odgovornost. Svakako je najvažnija masovna imunizacija stanovništva i ona treba da dostigne do 80 odsto vakcinisane populacije, ali uz obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i javnih službi. Do 30 godina starosti imamo 22,7 odsto vakcinisanih, što je jako lose i na tome moramo zajedno da radimo. Ono što je pozitivno u svemu ovom negativnom je što se smanjuje razlika u broju hospitalizoavih i otpuštenih. Ta razlika je danas bila 100. Deluje da se stabilizuje stvar, ali videćemo u narednim danima kako to ide – rekla je Brnabić.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 920 dana i 46 minuta

  Чека да прођу избори (немештени), па да наставе са фашизмом!

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Nije to fašizam već Svetka Vlast

  pre 920 dana i 6 minuta

  Vladari sveta nije teorija zavere već praksa. Kao prva gde se to uspešno sprovodi je Kina, amerika je puštena niz vodu kao neuspešna.
  Naš SNS sarađuje sa njima, a prvi znak je takozvani "osnovni dohodak" od 30 eura, koji neće stati već će se suma samo uvećavati.
  Iznos će zavisiti od vaših bodova na Eupravi, a fomriranje profila i bodovi tek slede.
  Korona je poslužila samo kao metod za uvođenje zamisli vladara novog svetskog poretka.
  SNS-ovci su procenili da su sitna riba da bi se oduprli ovakvim ajkulama, a Srbija je idealna za eskperimente. Sledeći su Grčka, Portugalija, Italija pa ostatak EU.
  Kreće se od ekonomski najslabijih ka najjačima.
  Blago zemljama koje su van svega ovog a siromašne resursima, pa će biti poslednje.

  Oceni komentar:
  0
  1