Medicinskim sestrama i pored povišica plate su niže od proseka

Medicinskim sestrama i pored povišica plate su niže od proseka

Plata medicinske sestre u Srbiji i dalje je niža od prosečne zarade, čak i sa dve povišice, za 10 odsto u aprilu i sa predstojećom od pet odsto u januaru, izjavio je danas predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

Zoran Savić je na konferenciji "Rad i zaposlenost – šta nas čeka u 2021. godini" ocenio da poređenje plate medicinske sestre sa prosekom najbolje govori o tome u kakvom je stanju zdravstvo i rekao da će se nastaviti pregovori sa nadležnim ministarstvima o daljim povišicama za medicinske radnike, prenosi "Danas".

Ove godine zaposleno je nešto više od 4.000 novih radnika u zdravstvu, a najviše medicinskih sestara i tehničara, a potom i lekara, ali koliko mi se čini, nije se dovoljno ljudi javilo da se popune radna mesta u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu. Zdravstveni sistem prvi put se suočio sa izazovima kakve je donela pandemija, i da zato funkcioniše otežano, ali nije pukao pošto i dalje uspeva da odgovori potrebama stanovništva − izjavio je Savić.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan