MEDIJI: Milorad Šušnjić zataškao tuču navijača Partizana u Kaću

MEDIJI: Milorad Šušnjić zataškao tuču navijača Partizana u Kaću

Na mesto obračuna huligana izašla zamenica načelnika policijske ispostave i, prema Šušnjićevim uputstvima, zaustavila istragu.

Interna istraga u novosadskoj policiji otkrila je nove detalje o "marifetlucima" bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića i njegovoj sprezi s kriminalcima – u ovom slučaju reč je o dve frakcije "navijača" Partizana, čiju zakazanu huligansku tuču je Šušnjić zataškao, piše portal "Republika",  prenosi "Dnevnik"

Naime, 7. aprila 2019, u Novom Sadu se odigravala prvenstvena fudbalska utakmica između FK Vojvodina i FK Partizan. Istog dana su se u Kaću susrele, najverovatnije po prethodnom dogovoru ili dojavi, dve sukobljene navijačke frakcije navijača FK Partizan i tom prilikom je izbila masovna tuča između njih. U tuči su korišćeni predmeti pogodni za napad i nanošenje teških telesnih povreda – metalne šipke, palice...

Kako stoji u izveštaju interne kontrole, u tuči je povređeno više osoba, od kojih su četiri teško povređene i kolima Hitne pomoći prebačene u Klinički centar Vojvodine, gde su reanimirani i gde im je ukazana pomoć.

Na mesto događaja izašle su patrole koje su zatekle učesnike u tuči, zaustavile ih i krenule u sprovođenje službene radnje utvrđivanja identiteta. O događaju je obavešten šef smene, a na mesto tuče je upućena i uviđajna ekipa iz Novog Sada. Na mesto događaja je, prema naređenju načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića, izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović, koja je, prema uputstvima Šušnjića, prekinula i zaustavila sve službene radnje koje su do tada preduzimali policijski službenici i pustila učesnike u tuči, saznaje Republika.rs.

Uviđajna ekipa PU Novi Sad, koja je bila na putu ka mestu događaja, prema naređenju načelnika Šušnjića, najverovatnije je od strane šefa odseka za opšti kriminal Nikole Avramovića vraćena u policijsku upravu s naređenjem da se ne vrši uviđaj. O navedenom događaju nadležno tužilaštvo nije blagovremeno izvešteno, a kada je izvešteno, od Višeg tužilaštva u Novom Sadu dostavljen je PO (zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja), po kojem se nije postupalo u skladu sa zakonom.

Navedena dela su u to vreme bila na zaduženju područnih policijskih ispostava, ali je delo, prema naređenju načelnika Šušnjića, zadužila OKP grupa za krvne i seksualne delikte s naredbom da se po predmetu ne postupa.

Internom kontrolom je utvrđeno da je desetak dana nakon događaja operativni radnik koji je zadužio delo Saša Milanović krenuo u Kać da bi pregledao bezbednosne kamere i obezbedio snimke događaja, kao eventualni dokaz u postupku, a tada načelnik Šušnjić naređuje Avramoviću da Slobodana Magovčevića i Sašu Milanovića, koji su radili po navedenom predmetu, prebaci po kazni u Policijsku ispostavu Detelinara, što je Avramović prvo i učinio. Međutim, odustao je od toga i Saša Milanović ostaje da radi i grupi za krvne delikte zbog manjka radnika u toj grupi. Slobodan Magovčević je nakon nekog vremena sporazumno raskinuo radni odnos u MUP, piše Republika.rs, a prenosi novosadski "Dnevnik": 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Suska se suska

  pre 768 dana i 23 sata

  A sto je Sokica iz PS Detelinara smenio kada je uhapsio Vukovica

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Rosa

  pre 768 dana i 18 sati

  Vi novinari svi radite po naređenju vam šefa AV. Recite pravu istinu šta je cilj ove cirkusade.
  Zna se dobro da je to Rebić naredio Šušnjiću i to po zahtevu Kuburovićke.
  A jel znate od koga navedeni primaju naređenja, znate vrlo dobro al i dalje iznosite delimičnu istinu.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • MadMax

  pre 768 dana i 12 minuta

  Zna se ko je bio na celu ekipe Max Protecta kada su isterali te bandite iz Kaca..
  Ne daj se Konta!!

  Oceni komentar:
  6
  0