Među dobitnicima pokrajinskih priznanja Jovan Adamov, Ivana Španović i akademik Vasilije Krestić

Među dobitnicima pokrajinskih priznanja Jovan Adamov, Ivana Španović i akademik Vasilije Krestić

Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja u utorak je jednoglasno odlučila ko su ovogodišnji laureati.

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture "Ferenc Feher" je Jovan Adamov, predsednik Udruženja kompozitora Vojvodine.

Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja "Đorđe Natošević" dodeljeno je profesoru srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi "Bora Radić" u Bavaništu Dušanu Simiću.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede "Lazar Dunđerski" dobila je kompanija "Nektar" iz Bačke Palanke.

Dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta "Momčilo Tapavica" je atletičarka Ivana Španović.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova "Milica Tomić" dodeljeno je Milanki Furtuli, predsednici Udruženja "Veliko srce".

Dobitnik ovogodišnjeg priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek" je mr Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Pokrajinska nagrada "Mihajlo Pupin" akademiku Vasiliju Krestiću i pokrajinska priznanja biće uručena 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek" biće uručeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava, navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan