Međunarodna akcija: Novosađani među uhapšenim dilerima droge (FOTO)

Međunarodna akcija: Novosađani među uhapšenim dilerima droge (FOTO)

Od ukupno 25 uhapšenih u akciji koju su, u organizaciji Europola, sprovele policije Srbije, Češke i Španije, 21 je državljanin Srbije. Vođa kriminalne grupe, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge, je S.S (41) iz Novog Sada.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u Španiji i Češkoj otkriveno je deset laboratorija s najmodernijom opremom za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je više od 4.500 stabljika ove biljke, kao i znatna suma deviza, stečena krijumčarenjem narkotika.“Ova organizovana kriminalna grupa razbijena je zahvaljujući operativnim podacima novosadske kriminalističke policije, koja je neposredno učestvovala u otkrivanju i hapšenju osumnjičenih”, navodi MUP.

U Barseloni i Valensiji otkriveno je šest laboratorija, a uhapšen je i vođa organizovane kriminalne grupe S.S. (41) iz Novog Sada.

U ovim gradovima uhapšeni su i N.Z. (39), M.Z. (45) i D.B. (44) iz Subotice; I.M. (24), M.T. (40), A.M. (30) i V.Đ. (37) iz Čačka; D.R. (47) i I.Š. (29) iz Novog Sada; M.S. (42), R.G. (40) i Z.N. (37) iz Pančeva, kao i D.M. (36) i D.L. (42) iz Užica.

Četiri laboratorije za uzgoj marihuane otkrivene su u okolini Praga, a uhapšeni su S.Đ. (33) i M.B. (33) iz Užica, G.P. (35) i Ž.S. (49) iz Novog Sada, kao i R.M. (35) i M.P. (47) iz Beograda, koji se terete za isto krivično delo.

U ovoj akciji uhapšeno je još četvoro čeških i bugarskih državljana, osumnjičenih za neovlašćenu trgovinu narkoticima.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan