Međunarodna akcija: Novosađani među uhapšenim dilerima droge (FOTO)

Međunarodna akcija: Novosađani među uhapšenim dilerima droge (FOTO)

Od ukupno 25 uhapšenih u akciji koju su, u organizaciji Europola, sprovele policije Srbije, Češke i Španije, 21 je državljanin Srbije. Vođa kriminalne grupe, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge, je S.S (41) iz Novog Sada.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u Španiji i Češkoj otkriveno je deset laboratorija s najmodernijom opremom za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je više od 4.500 stabljika ove biljke, kao i znatna suma deviza, stečena krijumčarenjem narkotika.“Ova organizovana kriminalna grupa razbijena je zahvaljujući operativnim podacima novosadske kriminalističke policije, koja je neposredno učestvovala u otkrivanju i hapšenju osumnjičenih”, navodi MUP.

U Barseloni i Valensiji otkriveno je šest laboratorija, a uhapšen je i vođa organizovane kriminalne grupe S.S. (41) iz Novog Sada.

U ovim gradovima uhapšeni su i N.Z. (39), M.Z. (45) i D.B. (44) iz Subotice; I.M. (24), M.T. (40), A.M. (30) i V.Đ. (37) iz Čačka; D.R. (47) i I.Š. (29) iz Novog Sada; M.S. (42), R.G. (40) i Z.N. (37) iz Pančeva, kao i D.M. (36) i D.L. (42) iz Užica.

Četiri laboratorije za uzgoj marihuane otkrivene su u okolini Praga, a uhapšeni su S.Đ. (33) i M.B. (33) iz Užica, G.P. (35) i Ž.S. (49) iz Novog Sada, kao i R.M. (35) i M.P. (47) iz Beograda, koji se terete za isto krivično delo.

U ovoj akciji uhapšeno je još četvoro čeških i bugarskih državljana, osumnjičenih za neovlašćenu trgovinu narkoticima.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara elektrovojvodina Spens isključenja struje raspored sahrana novi sad jkp lisje astrologija pošte srbije isključenje vode servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo Bukovac horoskop Isključenje struje bez vode štrajk u pošti betanija dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad zodijak sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja bebe JKP Vodovod i kanalizacija obustava rada bez struje servisne informacije novi sad novorođenčad novosadsko porodilište